Καιρός: Βροχές και θυελλώδεις άνεμοι σε όλη τη χώρα

Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται σήμερα στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. 

Παρακολουθήστε καθημερινά την πρόγνωση του καιρού σύμφωνα με την Ε.Μ.Υ. από το Star

Στα δυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν το πρωί, όμως θα επεκταθούν στην υπόλοιπη χώρα, όπου αναμένεται να πέσει και η θερμοκρασία. Οι καταιγίδες θα πλήξουν και την Αττική, μετά την καλοκαιρία του τριημέρου. 

Παράλληλα, οι άνεμοι θα πνέουν θυελλώδεις νότιοι στα ανατολικά, που θα φτάσουν στο Αιγαίο πρόσκαιρα μέχρι και τα 9 μποφόρ.

Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες λόγω μποφόρ

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν από τα ξημερώματα σε όλη τη χώρα, έχουν κάνει αδύνατη την προσέγγιση των πλοίων σε αρκετά νησιά του Αιγαίου. 

Συγκεκριμένα, το πλοίο «Blue Star Πάρος», που πραγματοποιούσε το πρωί το δρομολόγιο από Πειραιά για Σύρο – Πάρο – Νάξο – Ηρακλειά – Σχοινούσα – Κουφονήσι – Κατάπολα δεν έδεσε στο λιμάνι της Σχοινούσας λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν εκεί και συνέχισε το δρομολόγιό του για το λιμάνι του Κουφονησίου. 

Επίσης, το πλοίο «Αδαμάντιο Κοραής», που εκτελούσε το δρομολόγιο από Πειραιά για Κύθνο – Σέριφο – Σίφνο – Μήλο – Κίμωλο – Φολέγανδρο – Σίκινο – Ίο – Θήρα δεν προσέγγισε στο λιμάνι της Σικίνου και συνέχισε για Ίο. 

Τέλος ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Φολεγάνδρου, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα ότι κατά την προσέγγιση πλοίου της γραμμής στο λιμάνι Φολεγάνδρου δεν ολοκλήρωσε επιτυχώς την αποεπιβίβαση των επιβατών και των οχημάτων λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.
Από το πλοίο επρόκειτο να αποβιβαστούν στο λιμένα Φολεγάνδρου δεκατέσσερις επιβάτες, τρία Ι.Χ.Ε. οχήματα, ένα φορτηγό και ένα δίκυκλο, ενώ ανέμεναν προς επιβίβαση τέσσερις  επιβάτες και θα προωθηθούν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Πού έχει απαγορευτικό απόπλου

  • Από το λιμάνι του Πειραιά δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων για τη Σαλαμίνα. Tα υπόλοιπα δρομολόγια των πλοίων εκτελούνται κανονικά.
  • Από το λιμάνι της Ραφήνας δεν εκτελέστηκε το πρωινό δρομολόγιο του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «superferry» για τις Κυκλάδες.
  • Κλειστές είναι οι γραμμές Αγ. Μαρίνα-Νέα Στύρα, Αρκίτσα-Αιδηψός, Καβάλα-Πρίνου, Κεραμωτή-Λιμένας Θάσου.

Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν σήμερα, καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν αλλαγές η τροποποιήσεις δρομολογίων.

Η πρόγνωση του καιρού

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, με σταδιακή εξασθένηση από αργά το απόγευμα και από τα δυτικά. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, κυρίως της δυτικής Μακεδονίας. Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ, που από το απόγευμα στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: Από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από τα βόρεια και μετά το μεσημέρι θα σταματήσουν. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, κυρίως της Ηπείρου. Άνεμοι: Στα βόρεια από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα υπόλοιπα νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ που γρήγορα θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: Από 09 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση από αργά το απόγευμα. Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στις Κυκλάδες. Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 7 με 8 μποφόρ, που βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: Από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Τοπικά στη βόρεια Κρήτη η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, από αργά το απόγευμα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και από τις βραδινές ώρες στα Δωδεκάνησα. Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 7 με 8 και τοπικά 9 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση τις βραδινές ώρες. Θερμοκρασία: Από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και γρήγορα σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση από αργά το απόγευμα. Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: Από 13 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ, που από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: Από 13 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top