Κορωνοϊός: Επτά τα κρούσματα στην Ελλάδα-Τρία μέσα σε μία μέρα!

Πρόκειται για μία Ελληνίδα και δύο Έλληνες

Ο λοιμωξιολόγος και καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Νικόλαος Σύψας, απαντά για όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τον κορωνοϊό στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR

Από το υπουργείο Υγείας ανακοινώθηκαν τρία νέα κρούσματα το Σάββατο στη χώρα μας. Πρόκειται για μία Ελληνίδα και δύο Έλληνες. Τα νέα κρούσματα έρχονται να προστεθούν στα ήδη τέσσερα επιβεβαιωμένα και πλέον τα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα είναι επτά.

Τα τρία νέα κρούσματα

Το πρώτο – όπως ανακοινώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου – είναι Ελληνίδα, η οποία είχε στενή επαφή με την 38χρονη από τη Θεσσαλονίκη, που ήταν το πρώτο κρούσμα του κορωνοϊού στη χώρα μας. Παραμένει σε απομόνωση σε νοσοκομείο αναφοράς στη Θεσσαλονίκη. Το περιστατικό διεγνώσθη στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ.

Κορωνοϊός: Πέμπτο κρούσμα στην Ελλάδα!

Το δεύτερο πρόκειται για Έλληνα, ο οποίος ταξίδεψε πρόσφατα σε πληττόμενη περιοχή της Ιταλίας και παραμένει σε απομόνωση σε νοσοκομείο αναφοράς της Αθήνας. Το περιστατικό διεγνώσθη στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ.
 
Το τρίτο πρόκειται για Έλληνα, στενή επαφή του τρίτου επιβεβαιωμένου κρούσματος, ο οποίος παραμένει σε απομόνωση σε νοσοκομείο αναφοράς της Αθήνας. Υπενθυμίζεται ότι το τρίτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Ελλάδα ήταν η 40χρονη από το Μαρούσι, που υπέστη ταλαιπωρία μέχρι να διαγνωστεί με τον ιό, περνώντας, μεταξύ άλλων από το νοσοκομείο «Σωτηρία».

Κορωνοϊός: Η 40χρονη που προσβλήθηκε από τον ιό μιλά για πρώτη φορά δημόσια

Το περιστατικό διεγνώσθη στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ. Καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, εκπρόσωπος Υπουργείου Υγείας για το νέο κορονοϊό

 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top