Αποκλειστικό: Άραβας προτρέπει τους μετανάστες στην Κω σε απεργία πείνας

Λέρος: Συμπλοκές μεταξύ μεταναστών για το λαθρεμπόριο

Προβληματισμό προκαλεί η παρουσία ενός Άραβα, ο οποίος από την Κοπεγχάγη, καλεί τους μετανάστες που βρίσκονται στην Κω να εξεγερθούν, παραλληλίζοντας μάλιστα το hot spot  του νησιού με τις φυλακές Γκουαντάναμο, σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Βάιου Σύρρου για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star. Την ίδια ώρα, οι συμπλοκές είναι καθημερινές μεταξύ διάφορων συμμοριών που κάνουν λαθρεμπόριο.  

Μεταναστευτικό: Πάνω από 2.000 τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα

Με πέτρες και ρόπαλα οι αντίπαλες συμμορίες συγκρούονται με σφοδρότητα στο Κέντρο υποδοχής προσφύγων, στη Λέρο. Μια ακόμη δύσκολη βραδιά, με πετροπόλεμο και συμπλοκές σώμα με σώμα, για το ποιος τελικά θα έχει το πάνω χέρι, στο χρυσοφόρο λαθρεμπόριο μέσα στο καμπ. 

Κως: Μαζεύουν υπογραφές κατά του νέου hot spot οι κάτοικοι

Παράνομη διακίνηση αγαθών, κάθε είδους και προέλευσης. Όπως αυτά τα αρνιά που βλέπετε στις εικόνες, τα οποία έκλεψαν από κάποια στάνη του νησιού.  Τα σφάζουν στο χώμα, υμνώντας τον Αλάχ και στη συνέχεια, φωτογραφίζονται δίπλα στο εμπόρευμα, που εκτίθεται πλέον σε κοινή θέα, για τους υποψήφιους αγοραστές του hot spot.

Άραβας προτρέπει τους μετανάστες στην Κω σε απεργία πείνας

Κάποιοι ωστόσο με σκοτεινό προφίλ, όπως αυτός ο Άραβας που ζει στη Βόρειο Ευρώπη, φαίνεται ότι επιχειρούν να υποκινήσουν ομαδικές αντιδράσεις από τους μετανάστες στα νησιά. Ο Χασάν δείχνει εμμονή στην Κω. 

«Η κατάσταση που επικρατεί  στο κλειστό στρατόπεδο της Κω,  είναι απάνθρωπη και παρόμοια με το στρατόπεδο κράτησης του Γκουαντάναμο…»

Ο Χασάν χωρίς περιστροφές, προτρέπει τους μετανάστες στην Κω, να εξεγερθούν και να κάνουν γενική απεργία πείνας, χαρακτηρίζοντας μάλιστα «ακροδεξιά» την ελληνική κυβέρνηση, γιατί όπως λέει, αποφάσισε να φτιάξει τα νέα κλειστά κέντρα για τους μετανάστες.   

«Καλώ όλους τους πρόσφυγες στο ανοιχτό hot spot, σε γενική απεργία πείνας… Αν επιλέξετε να παραμείνετε σιωπηλοί και να αποδεχτείτε την πραγματικότητα, σας περιμένει η βίαιη επιστροφή στην Τουρκία. Τι περιμένετε από μια ακροδεξιά κυβέρνηση;»

«Όσο για σας αδέλφια που προς το παρόν είστε σε ανοιχτό καμπ, να περιμένετε ότι με το που χτιστούν τα κλειστά κέντρα, άμεσα θα σας μεταφέρουν σε αυτά με τη βία. Ενωθείτε με τους αδελφούς στο κλειστό στρατόπεδο της Κω και κηρύξτε γενική απεργία πείνας» γράφει.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top