Αποκλειστικό: To δρομολόγιο των μεταναστών πριν την τραγωδία στους Παξούς

Έτσι λειτουργούσε το κύκλωμα των δουλεμπόρων

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκονται μέλη του δουλεμπορικού κυκλώματος που έσπειραν τον θάνατο στους Παξούς, τον περασμένο Ιανουάριο. 

Δώδεκα μετανάστες πνίγηκαν και 20 παραμένουν αγνοούμενοι. Ο δημοσιογράφος Λάμπρος Δεμερτζής αποκάλυψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star πώς οι δουλέμποροι δρούσαν κάτω από τη μύτη των αρχών σχεδόν σε όλη την Ελλάδα. Όπως είπε ο ίδιος, είναι τεράστια τα ποσά που διακινούνται μέσα από αυτά τα κυκλώματα. 

Τραγωδία στους Παξούς: Τουλάχιστον 12 νεκροί μετανάστες σε ναυάγιο!

Το δρομολόγιο πριν την τραγωδία

Αφού πέρασαν από την Τουρκία στην Κω, στη συνέχεια έφτασαν στον Πειραιά και από εκεί στην Αθήνα. Το κύκλωμα είχε φροντίσει να διαμείνουν σ’ένα ξενοδοχείο στην Ομόνοια. Ένα από τα μέλη του κυκλώματος, πακιστανικής καταγωγής, φρόντιζε να τους μεταφέρει σιγά σιγά στον ΚΤΕΛ στον Κηφισό, προκειμένου να ταξιδέψουν στην Άρτα. Η όλη αυτή διαδικασία διήρκησε τρεις ημέρες για να μην κινήσουν υποψίες.

Τραγωδία Παξοί: 5.000 ευρώ «το κεφάλι» για το ταξίδι του θανάτου

Παρόλο που επρόκειτο για ένα γκρουπ 50 ατόμων, κανείς δεν τους σταμάτησε για έλεγχο. Στη συνέχεια αφού διανυκτέρευσαν ένα βράδυ στην Άρτα, μεταφέρθηκαν από εκεί σε ερημική παραλία και επιβιβάστηκαν στο σκάφος που τους περίμενε. Ακολούθησε η τραγωδία και αφού το κάθε άτομο είχε πληρώσει 6.000 δολάρια στους δουλεμπόρους.  

Οι έρευνες συνεχίζονται από τις αρχές για να εντοπιστούν τα υπόλοιπα μέρη του κυκλώματος.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top