«Μέγας Αλέξανδρος»: Η απόβαση Ελλήνων-Αμερικανών-Γάλλων κομάντος στη Σκύρο

Επίδειξη ισχύος με ότι καλύτερο διαθέτουν οι τρεις χώρες

Ηχηρό ράπισμα στην τουρκική προκλητικότητα δίνουν Έλληνες Αμερικανοί και Γάλλοι κομάντος. Η κάμερα του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star και ο Λάμπρος Δεμερτζής κατέγραψαν καρέ- καρέ την απόβαση των επίλεκτων μονάδων των ενόπλων δυνάμεων των τριών χωρών στην διακλαδική άσκηση «Μέγας Αλέξανδρος» στη Σκύρο.

«Απόβαση στη Σκύρο» - Απάντηση στις τουρκικές προκλήσεις

Οι Ένοπλες Δυνάμεις Ελλάδας, ΗΠΑ και Γαλλίας έχουν «σφραγίσει» τo τρίγωνο  Μαγνησία, Σκύρος και Άη Στράτης,  κάνοντας επίδειξη ισχύος με ότι καλύτερο διαθέτουν οι τρεις χώρες.

Είναι οι πιο σκληρά εκπαιδευμένοι των Αμερικανικών Ενόπλων δυνάμεων, οι φημισμένοι  σε όλο τον κόσμο πεζοναύτες. Oι Commandos Marine, οι Ειδικές Επιχειρησιακές Δυνάμεις του Γαλλικού πολεμικού Ναυτικού έχουν λάβει μέρος σε όλες τις μεγάλες αποστολές της Γαλλίας όπως στον πόλεμο της Λιβύης.

Οι εικόνες δείχνουν τεθωρακισμένα οχήματα με Γάλλους πεζοναύτες να αποβιβάζονται στο σχέδιο για ανακατάληψη του νησιού. Ηγετικό ρόλο στην άσκηση έχουν οι σκληροτράχηλοι Έλληνες πεζοναύτες, οι οποίοι μαζί με τους Γάλλους και τους Αμερικανούς κόβουν τον βήχα της Τουρκίας. Οι ελληνικές ειδικές δυνάμεις ολοκλήρωσαν την απόβασή τους και θα συνεχίσουν στο δεύτερο στάδιο της μεγάλης άσκησης «Μέγας Αλέξανδρος».

Σύμφωνα με το σενάριο,  οι επίλεκτες δυνάμεις των τριών χωρών έχουν αναλάβει το δύσκολο έργο της ανακατάληψης του νησιού από εχθρικές δυνάμεις. Με συντονισμένες κινήσεις  Έλληνες, Αμερικανοί και Γάλλοι συνεργάζονται με μεθοδικότητα για να πλήξουν τον εχθρό.

Στα ανοιχτά του κόλπου Καλαμίτιση πλέει το θηριώδες ελικοπτεροφόρo Dixmude, το οποίο συνοδεύει φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού. Απάτσι και F16 χτενίζουν τον ουρανό  και δημιουργούν ασπίδα προστασίας για την απόβαση των τεθωρακισμένων οχημάτων.

Στο δεύτερο κομμάτι της άσκησης μέγας Αλέξανδρος συμμετέχουν πεζοναύτες με οχήματα μεταφοράς προσωπικού. Σε ένα από τα τεθωρακισμένα τον έλεγχο έχει γυναίκα αξιωματικός.

Είναι η πρώτη φορά που Γάλλοι κομάντος παίρνουν μέρος στη μεγάλη διακλαδική άσκηση «Μέγας Αλέξανδρος». 

Η  ένταση στην ανατολική Μεσόγειο κλιμακώνεται επικίνδυνα από την Τουρκία. Η  χώρα μας ενισχύει τη συνεργασία της με υπερδυνάμεις που αναμένεται να παίξουν καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις των επόμενων μηνών.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top