Μητέρα «έφυγε» στη γέννα: «Θέλουμε να μάθουμε γιατί πέθανε η αδερφή μας»

Στα χέρια της οικογένειας τμήματα των ιστοτεμαχίων

Η οικογένεια της άτυχης Σοφίας, που έχασε τη ζωή της λίγη ώρα αφότου γέννησε το δεύτερο παιδί της, κατάφερε μετά από τρεις επανειλημμένες προσπάθειες και παρότι υπήρχε εισαγγελική εντολή, να παραλάβει τμήματα ιστοτεμαχίων της. Υπενθυμίζεται ότι μόλις χθες, Πέμπτη, ένας από τους γιατρούς αρνήθηκε να δώσει τα ιστοτεμάχια. Ωστόσο, ζήτησε συγνώμη και εξήγησε το λόγο που τράπηκε σε φυγή.

Μητέρα «έφυγε» στη γέννα: «Θα ζούσε αν είχε γίνει νωρίτερα η καισαρική»

Σύμφωνα με όσα είπε η αδελφή της αδικοχαμένης Σοφίας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», ο γιατρός που αρνήθηκε να της παραδώσει τμήματα των ιστοτεμαχίων της ζήτησε συγνώμη για τη συμπεριφορά του.

Επίσης, δικαιολογήθηκε λέγοντας ότι «φοβήθηκε», καθώς δεν ήξερε ότι υπήρχε τρίτη εισαγγελική εντολή και πίστεψε ότι κάποιος ήθελε να τον παγιδεύσει. Τέλος, επεσήμανε ότι έχει συμβεί ανάλογο περιστατικό με συγγενείς θανούντος στο παρελθόν.

Έχοντας στα χέρια τους τα «πολυπόθητα» τμήματα ιστοτεμαχίων, η οικογένεια της Σοφίας αναμένεται να τα παραδώσει σε δικό της εργαστήριο ώστε να εξεταστούν και να βρεθούν τα πραγματικά αίτια θανάτου της άτυχης μητέρας.

Κατερίνη: Πέθανε η 29χρονη λεχώνα που έπαθε αλλεργικό σοκ μετά τη γέννα

Πώς «έφυγε» η άτυχη Σοφία - Ο αγώνας της οικογένειας για δικαίωση

Τον Αύγουστο του 2017 η Σοφία μπήκε όλο χαρά και ενθουσιασμό στο μαιευτήριο για να γεννήσει το δεύτερο παιδί της. Τα πράγματα, όμως δεν εξελίχθηκαν φυσιολογικά. Η άτυχη μητέρα γέννησε με καισαρική τομή ύστερα από πολλές ώρες και ξεψύχησε λίγα λεπτά αργότερα, ενώ στο αγοράκι της προκλήθηκαν μόνιμες βλάβες. 

Τα δάκρυα της μητέρας που δεν πιστεύει ότι το μωρό της πέθανε στη γέννα

Η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης. Στο Πρωτόδικο δικαστήριο, η μαιευτήρας ιατρός κρίθηκε αθώα, ενώ αμέσως ο Αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών άσκησε έφεση κατά της απόφασης του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου και ανέφερε στην έκθεσή του ότι η κατηγορούμενη αδίκως κρίθηκε αθώα, καθώς όπως προέκυψαν από τα πραγματικά περιστατικά της ακροαματικής διαδικασίας, έπρεπε να κηρυχθεί ένοχη για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τις μαρτυρίες των αδελφών της άτυχης Σοφίας, στο πρώτο δικαστήριο δεν παρουσιάστηκαν βασικά στοιχεία, όπως το καρδιοτοκογράφημα, αμνιακό υγρό και ο πλακούντας της μητέρας που χάθηκε λίγο μετά τη γέννα. 

Η οικογένεια αναζητά ακόμα τα αίτια θανάτου της, τα οποία αναμένεται να διαλευκανθούν από τις αναλύσεις των ιστοτεμαχίων. Όπως λένε οι ίδιοι, θέλουν να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι που στέρησαν τη μητέρα από δύο ανήλικα παιδιά.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top