Μητέρα «έφυγε» στη γέννα: «Θα ζούσε αν είχε γίνει νωρίτερα η καισαρική»

Ιατρός αρνήθηκε να δώσει τμήματα ιστοτεμαχίων της Σοφίας για εξέταση

Δείτε στο βίντεο από την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» 

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη σήμερα στην ιατροδικαστική υπηρεσία Θεσσαλονίκης. Ένας από τους γιατρούς αρνήθηκε να παραδώσει τμήματα ιστοτεμαχίων που προορίζονταν για έρευνα, ώστε να διερευνηθούν τα αίτια θανάτου της Σοφίας, που έχασε τη ζωή της λίγα λεπτά μετά τη γέννα. Αποτέλεσμα ήταν να ξεσπάσει «κυνηγητό» στην περιοχή.

Κατερίνη: Πέθανε η 29χρονη λεχώνα που έπαθε αλλεργικό σοκ μετά τη γέννα

Η οικογένεια της άτυχης Σοφίας βρέθηκε σήμερα Πέμπτη στην ιατροδικαστική υπηρεσία Θεσσαλονίκης, προκειμένου να παραλάβει τμήματα των ιστοτεμαχίων της ώστε να κάνει  τις απαραίτητες ιατροδικαστικές εξετάσεις για να μάθει  από τι πέθανε η άτυχη Σοφία.

Τα δύο αδέρφια ζητώντας να έρθουν σε επαφή με τους επιστήμονες που θα τους παρέδιδαν τμήματα των ιστοτεμαχίων, ήρθαν σε σύγκρουση, όταν ένας τοξικολόγος αρνήθηκε να παραδώσει το γενετικό υλικό, λέγοντας ότι δεν αναγνωρίζει την εισαγγελική εντολή.

Τα δάκρυα της μητέρας που δεν πιστεύει ότι το μωρό της πέθανε στη γέννα

Αμέσως, ο εν λόγω ιατρός άρχισε να τρέχει με τους συγγενείς να τρέχουν να τον προλάβουν. Οι παρευρισκόμενοι άρχισαν να τον «κυνηγούν» προσπαθώντας να αντιληφθούν για ποιο λόγο συμπεριφέρεται έτσι. Δεν κατάφεραν, όμως, να τον σταματήσουν. Ο γιατρός μπήκε στο αυτοκίνητό του και έγινε καπνός.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε η αδερφή της Σοφίας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», ο ιατρός αρνήθηκε να μπει μαζί της στον εισαγγελέα και δικαιολογήθηκε λέγοντας ότι εάν δώσει τμήματα των ιστοτεμαχίων στην πλευρά της άτυχης μαίας θα πρέπει να δώσει και στην πλευρά της κατηγορούμενης ιατρού.

34χρονη στη Λιβαδειά γέννησε και πέθανε από ακατάσχετη αιμορραγία – Μήνυσε τον γυναικολόγο η οικογένεια

Το χρονικό της υπόθεσης

Τον Αύγουστο του 2017 η Σοφία μπήκε όλο χαρά και ενθουσιασμό στο μαιευτήριο για να γεννήσει το δεύτερο παιδί της. Τα πράγματα, όμως δεν εξελίχθηκαν φυσιολογικά. Η άτυχη μητέρα γέννησε με καισαρική τομή ύστερα από πολλές ώρες και ξεψύχησε λίγα λεπτά αργότερα, ενώ στο αγοράκι της προκλήθηκαν μόνιμες βλάβες. 

Τι λέει ο ιατροδικαστής που έχει αναλάβει την υπόθεση για τον θάνατο της 34χρονης Σοφίας

Η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης. Στο Πρωτόδικο δικαστήριο, η μαιευτήρας ιατρός κρίθηκε αθώα, ενώ αμέσως ο Αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών άσκησε έφεση κατά της απόφασης του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου και ανέφερε στην έκθεσή του ότι η κατηγορούμενη αδίκως κρίθηκε αθώα, καθώς όπως προέκυψαν από τα πραγματικά περιστατικά της ακροαματικής διαδικασίας, έπρεπε να κηρυχθεί ένοχη για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Η οικογένεια της Σοφίας αναζητά ακόμα τα αίτια θανάτου της, τα οποία αναμένεται να διαλευκαθούν από τις αναλύσεις των ιστοτεμαχίων. Όπως λένε οι ίδιοι, θέλουν να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι που στέρησαν τη μητέρα από δύο ανήλικα παιδιά.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top