Γάμοι σε Ελλάδα και Κύπρο: Οι γονείς πληρώνουν κατά 43% τη... «νύφη»

Τι έδειξε έρευνα που πραγματοποιήθηκε

έρευνα γάμου

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες πληροφορίες για το ποιος πληρώνει τους γάμους στην Ελλάδα, αποκάλυψε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε Ελλάδα και Κύπρο τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο του 2019.

Όπως έγινε γνωστό από την έρευνα η οποία διοργανώθηκε από το Wedding Circle και στην οποία συμμετείχαν 518 άτομα, οι γονείς είναι αυτοί που πληρώνουν σε ποσοστό 43% τους γάμους των παιδιών τους, την ώρα που τα ίδια τα ζευγάρια πληρώνουν το 57%.

Το 27% του κόστους των γάμων πληρώθηκε εξολοκλήρου από τα ζευγάρια, ενώ μόλις το 9% εξολοκλήρου από τους γονείς. 

Τα ποσά που δαπανόνται για να πραγματοποιηθεί ένας γάμος ανέρχεται στην Ελλάδα κατά μέσο όρο στα 15.383€, ενώ στην Κύπρο στα 26.847€.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι σε ποσοστό 59%, τα ζευγάρια ξόδεψαν περισσότερα χρήματα από όσα είχαν αρχικά προϋπολογίσει ενώ σε ποσοστό 25% τα ζευγάρια κοινοποίησαν τα νέα με κάποιο τρόπο στα social media μετά την πρόταση γάμου.

Ιδιαίτερη βάση από ότι φαίνεται δίνουν τα ζευγάρια στην επιλογή των επαγγελματιών και στην οργάνωση του γάμου τους σε ποσοστό 36%, ενώ η προετοιμασία ξεκινά 10-12 μήνες νωρίτερα.

Πιο σημαντικό κριτήριο για την τελική επιλογή των επαγγελματιών γάμου είναι η προσωπικότητα του επαγγελματία: το 70% την θεωρούν πολύ σημαντική στην διαδικασία τελικής επιλογής.

Τον μεγαλύτερο βαθμό ικανοποίησης τέλος από τις υπηρεσίες για τον γάμο τους, έλαβε το κουστούμι καθώς το 91% δήλωσαν απόλυτα και πολύ ικανοποιημένοι από αυτό.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top