ΟΑΣΘ: Ρατσιστική επίθεση ελεγκτή σε Κούρδο επιβάτη λεωφορείου

Οι δύο άντρες κατέληξαν να έρθουν στα χέρια

Viral έχει γίνει ένα υβριστικό επεισόδιο μεταξύ ελεγκτή εισιτηρίων του ΟΑΣΘ σε βάρος αλλοδαπού, ο οποίος δεν έκοψε εισιτήριο. Η διοίκηση αναγκάστηκε να βγάλει ανακοίνωση για το συμβάν.

Ένας Κούρδος με βρετανική υπηκοότητα κατέγραψε με το κινητό του τον ελεγκτή του λεωφορείου, ο οποίος εξαπολύει ρατσιστική επίθεση εναντίον του, επειδή δεν είχε κόψει εισιτήριο. Οι δύο άντρες κατέληξαν να έρθουν στα χέρια.

Στο λεωφορείο, το οποίο περνάει από το κέντρο φιλοξενίας στα Διαβατά, επικρατεί πανικός. Μετά από λίγο, φτάνει και η αστυνομία και οδηγεί τον αλλοδαπό στο τμήμα όπου, αφού εξακριβώνει τα στοιχεία του, τον αφήνει ελεύθερο.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που δεν κόβει εισιτήριο» δηλώνει ο Πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Γιώργος Σκορδάς, ενώ αναφέρει πως «ειπώθηκαν μερικές κουβέντες παραπάνω, οι οποίες προφανώς δεν θα έπρεπε να ειπωθούν».

Οι καυγάδες ανάμεσα σε επιβάτες και υπαλλήλους του ΟΑΣΘ, δηλαδή οδηγούς και ελεγκτές, είναι καθημερινό φαινόμενο. Μάλιστα, όπως οδηγοί  δηλώνουν πως υπάρχουν δρομολόγια, που φοβούνται και εθελοτυφλούν όταν βλέπουν να μην κόβουν εισιτήρια, ακριβώς για να αποφύγουν τις φασαρίες μέσα στο λεωφορείο.

«Φοβόμαστε για τη ζωή μας. Φεύγουμε και δεν ξέρουμε αν θα γυρίσουμε», αναφέρει οδηγός του ΟΑΣΘ στην κάμερα του Star.

Η διοίκηση του ΟΑΣΘ σε συγκεκριμένα δρομολόγια έχει προσλάβει ιδιωτική εταιρεία φύλαξης, προκειμένου να αποφεύγονται τέτοια περιστατικά.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top