Θεσσαλονίκη: Τρίχρονο αγοράκι παρέλυσε από εμβόλιο ανεμοβλογιάς

Σπάνιες οι παρενέργειες, λένε οι γιατροί

Έναν απίστευτο Γολγοθά ζει ένα ζευγάρι από τη Θεσσαλονίκη που λίγο έλειψε να χάσει το τρίχρονο αγοράκι του από εμβόλιο ανεμοβλογιάς.

Η μητέρα του τρίχρονου Χρήστου μιλάει στο Star για την ασύλληπτη περιπέτεια που βιώνει μαζί με τον σύζυγό της σε κέντρο αποκατάστασης της Θεσσαλονίκης, μετά από απανωτές και λανθασμένες, όπως καταγγέλλει, διαγνώσεις.

Από διφθερίτιδα προήλθε τελικά ο θάνατος του 8χρονου

«Κάναμε το επαναληπτικό εμβόλιο ανεμοβλογιάς, στο πρώτο δεν είχαμε κανένα σύμπτωμα, στο δεύτερο, όμως, κάτι δεν πήγε καλά. Το παιδί έχασε την κινητικότητα του και μονίμως νύσταζε, ώσπου μία μέρα μας τηλεφώνησαν από το σχολείο του και μας είπαν να πάμε να το πάρουμε, διότι κοιμόταν στο θρανίο δεν μπορούσαν να το κάνουν κάτι. Τον πήραμε και τον πήγαμε στο νοσοκομείο, όπου μας βγάλανε τρελούς. Αναγκαστήκαμε να τον πάμε σε μία ιδιωτική κλινική, όπου και διέγνωσαν ότι έχει σκωληκοειδίτιδα και κάναμε εγχείρηση», δήλωσε στο Star η μητέρα του τρίχρονου.

Παρέλυσε το χέρι 17χρονης μαθήτριας μετά από εμβόλιο

Το παιδί όχι μόνο δεν συνήλθε, αλλά η κατάστασή του επιδεινώθηκε κι έτσι αναγκάστηκε να μεταφερθεί με αεροδιακομιδή στο νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού» της Αθήνας.

«Έσωσαν το παιδί μου εκεί, μας έδωσαν φάρμακα, το έσωσαν το παιδί», δήλωσε ο πατέρας του μικρού Χρήστου.

Γρίπη: Νόσησαν ενώ είχαν κάνει το εμβόλιο

Η ιστορία του μικρού Χρήστου

Ο Γολγοθάς του μικρού Χρήστου ξεκίνησε στις 3 Νοεμβρίου του περασμένου χρόνου. Οι γονείς του αντέδρασαν αστραπιαία όταν αντιλήφθηκαν πως το παιδί τους, όχι μόνο δεν μπορούσε να κουνήσει τα άκρα του, αλλά σταμάτησε και να μιλάει.

Σε έξαρση η ιλαρά στην Ευρώπη -Η ασθένεια δεν έχει «εξαλειφθεί» στην Ελλάδα

Τελικά, μετά από πολλές επισκέψεις σε διάφορα νοσηλευτικά ιδρύματα, το παιδί μπήκε στην εντατική μονάδα για δύο εβδομάδες σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης και σήμερα ακολουθεί ειδικό πρόγραμμα αποκατάστασης, για να αρχίσει πάλι να μιλάει και να κινήσει σωστά τα χέρια του.

Πάντως, σύμφωνα με τους παιδιάτρους, οι παρενέργειες στα εμβόλια είναι σπάνιες και αποτελούν μεμονωμένα περιστατικά. 

Οι γονείς πρόκειται να κινηθούν νομικά, ενώ ήδη έχουν απευθυνθεί σε έναν σύνδεσμο που αναλαμβάνει υποθέσεις ιατρικών λαθών. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, με τη Μάρα Ζαχαρέα.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top