Εντυπωσιακή η πρώτη Πανσέληνος του 2020 και της δεκαετίας

Το φεγγάρι άλλαξε χρώμα και από άσπρο έγινε ελαφρώς κιτρινωπό

Είναι το πρώτο ολόγιομο φεγγάρι του 2020 και της δεκαετίας και η αλήθεια είναι πως είναι... εντυπωσιακό!

Η «Πανσέληνος του Λύκου», όπως αποκαλείται στην Αμερική  έκλεψε τα βλέμματα των Αθηναίων, όπως φαίνεται στις εντυπωσιακές φωτογραφίες από το κέντρο της πρωτεύουσας.

Τα λεγόμενα των αστρονόμων επιβεβαιώθηκαν για την πανσέληνο της 10ης Ιανουαρίου 2020. Το φεγγάρι άλλαξε χρώμα και από άσπρο έγινε ελαφρώς κιτρινωπό. 

Σήμερα η «Πανσέληνος του λύκου» με μερική έκλειψη

Το φαινόμενο διήρκησε περίπου τέσσερις ώρες και το αποκορύφωμα του ήταν γύρω στις 10 ώρα Ελλάδας το βράδυ της Παρασκευής.

Απόψε η Πανσέληνος της «Μεγάλης Νύχτας»: Η τελευταία της δεκαετίας

Η συγκερκιμένη πανσέληνος συνοδεύεται και από μερική έκλειψη- έκλειψη παρασκιάς κι έτσι σχεδόν το 90% του δίσκου του φεγγαριού καλύφθηκε  από την παρασκιά της Γης. Βέβαια, οι εκλείψεις αυτού του είδους είναι δύσκολο να γίνουν αντιληπτές με γυμνά μάτια.

Σε μια έκλειψη παρασκιάς, η πανσέληνος μπαίνει μέσα στη σκιά της γήινης παρασκιάς, πράγμα που έχει ως αποτέλεσμα η Σελήνη να σκοτεινιάζει εν μέρει, αλλά όχι τελείως, όπως σε μια κανονική έκλειψη, όταν το φεγγάρι εισέρχεται στο εσωτερικό τμήμα της σκιάς του πλανήτη μας.

 Η έκλειψη Σελήνης παρασκιάς ήταν ορατή από την Ευρώπη, την Αφρική, την Ασία, τον Ινδικό Ωκεανό και τη Δυτική Αυστραλία, σύμφωνα με τη NASA. Συνολικά το 2020 θα υπάρξουν τέσσερις σεληνιακές εκλείψεις, όλες παρασκιάς.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top