Καταγγελία: Ανοίγουν παράνομα ιατρεία και κάνουν αισθητικές επεμβάσεις!

Προσοχή στα καλλυντικά που κυκλοφορούν στο internet

χειρουργείο

Κομμωτές, αισθητικοί, ακόμη και κάποιοι που δηλώνουν ειδικοί προβαίνουν σε αισθητικές και επανορθωτικές επεμβάσεις χωρίς εκπαίδευση και πιστοποίηση. Αυτό καταγγέλλει η Ελληνική Εταιρεία Δερματολογίας κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για τα σοβαρά προβλήματα υγείας που προκαλούνται από τα υποτιθέμενα «μαγικά» υλικά που υπόσχονται να εξαφανίσουν κάθε ρυτίδα.

Παγκόσμια έχουν καταγραφεί προβλήματα, όπως τύφλωση, εγκεφαλικά, μετάδοση νοσημάτων -φυματίωσης και ηπατίτιδας C.

Yγιεινά σνακ για παιδιά: Πόσα μπορούν να τρώνε τη μέρα μεταξύ των γευμάτων

Ο γενικός γραμματέας της Ελληνικής Εταιρείας Δερματοχειρουργικής Laser και Αισθητικής Δερματολογίας, Τ. Ανθόπουλος, έκανε λόγο για «τυχοδιώκτες» και «τσαρλατάνους» που κάνουν ιατρικές πράξεις. «Το πρόβλημα είναι μεγάλο και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί ανύπαρκτοι», ανέφερε, φέρνοντας ως παράδειγμα καταγγελία που έκανε ο ίδιος τον Μάιο για μη νόμιμο ιατρείο. Μάλιστα, η καταγγελία δεν έχει ελεγχθεί ακόμη, με αποτέλεσμα το ιατρείο να λειτουργεί κανονικά. 

3 Μύθοι για την άσκηση στον διάδρομο

Το πρόβλημα διογκώνεται και με τα μη πιστοποιημένα προϊόντα που κυκλοφορούν μέσω διαδικτύου. «Μερικοί γιατροί έχουν ξεχάσει και τη δεοντολογία», τόνισε ο κ. Ανθόπουλος. Είναι χαρακτηριστικό ότι θεραπεία ακμής στην πλάτη κόστισε 4.500 ευρώ, ενώ το πραγματικό κόστος ήταν γύρω στα 60 ευρώ, ενώ αναφέρθηκε και σε περιστατικά «εκπαίδευσης» από εταιρείες για να προωθούν τα προϊόντα τους. 

«Η αισθητική δερματολογία δεν είναι βελάκια», ανέφεραν οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Εταιρίας Δερματοχειρουργικής Laser και Αισθητικής Δερματολογίας, τονίζοντας ότι το δέρμα είναι όργανο και ο δερματολόγος γνωρίζει πως θα το αντιμετωπίσει. 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top