Καιρός: Νέα επιδείνωση από το βράδυ – Καταφτάνει η «μπάλα πολικού ψύχους»

Αναμένονται χιόνια ακόμα και στην Αττική

Πρόσκαιρη βελτίωση παρουσιάζει σήμερα, πρώτη μέρα της νέας χρονιάς ο καιρός, όμως από το βράδυ αναμένεται νέα επιδείνωση με κύρια χαρακτηριστικά βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα ανατολικά και χιόνια στα ορεινά. 

Παρακολουθήστε καθημερινά την πρόγνωση του καιρού σύμφωνα με την Ε.Μ.Υ. από το Star

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, την Πρωτοχρονιά ο καιρός θα είναι αρχικά βελτιωμένος στις περισσότερες περιοχές της χώρας. 

Άνοιξε η εθνική Αθηνών – Λαμίας: Τέσσερις ώρες ακινητοποιημένα τα οχήματα

Βαθμιαία στα ανατολικά τοπικές βροχές και στα ορεινά χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, από το απόγευμα στα πελάγη 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. 

Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Τραγωδία στις Πλαταιές: Ο πρώτος νεκρός της «Ζηνοβίας»

Ειδικότερα, στην Αττική αναμένονται νεφώσεις, που γρήγορα θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και το βράδυ στα ορεινά χιονοπτώσεις. 

Κακοκαιρία «Ζηνοβία»: Τους 30 πόντους έφτασε το χιόνι στην Πάρνηθα

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4-5, από το απόγευμα βορειοανατολικοί 6-7 και στα ανατολικά βαθμιαία 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 11 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αναλυτικά ο καιρός την Πρωτοχρονιά σε όλη την Ελλάδα

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Παροδικές νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά και βαθμιαία βελτίωση.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και γρήγορα 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 00 (μηδέν) έως 09 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Παροδικές νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά κυρίως της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, που από το απόγευμα θα σταματήσουν.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και γρήγορα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -02 (μείον 2) έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Παροδικές νεφώσεις.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο 5 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοανατολικούς 5 με 6 και τη νύχτα στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα από τα βόρεια θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Χιονοπτώσεις στα ορεινά και στα ημιορεινά της ανατολικής Θεσσαλίας και της ανατολικής Στερεάς.
Άνεμοι: Βόρειοι 4 με 6 και από το απόγευμα βορειοανατολικοί στα ανατολικά και νότια 7 βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -01 (μείον 1) έως 13 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές αρχικά στην Κρήτη και από το απόγευμα και στις Κυκλάδες. Ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, από το απόγευμα 6 με 7 και από το βράδυ τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές από το απόγευμα.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και από το απόγευμα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου 7 τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Καλλιάνος: «Εξπρές η νέα κακοκαιρία»

Ο μετεωρολόγος, Γιάννης Καλλιάνος σε ανάρτησή του στο Facebook αναφέρει πως η νέα κακοκαιρία θα διαρκέσει μόλις μια μέρα και θα φέρει πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και ισχυρούς ανέμους που θα αγγίξουν ακόμα και τα 9 μποφόρ. 

«Για 24 ώρες, από το απόγευμα - βράδυ της Πρωτοχρονιάς έως και το απόγευμα - βράδυ της 2ας Ιανουαρίου, μια νέα κακοκαιρία θα μας επισκεφτεί και θα δώσει τοπικές χιονοπτώσεις σχεδόν στις ίδιες περιοχές που έδωσε και η «Ζηνοβία».

Οι θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν είναι σχεδόν οι ίδιες, οι άνεμοι στα πελάγη θα είναι επίσης ενισχυμένοι και στο Αιγαίο θα πνέουν έως και 8-9 μποφόρ (βοριάδες) με αποτέλεσμα να υπάρξουν πάλι απαγορευτικά», τονίζει ο γνωστός μετεωρολόγος.

Πού θα πέσει χιόνι

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν από τις τοπικές χιονοπτώσεις αυτή τη φορά θα είναι κατά βάση οι ίδιες που επλήγησαν και από τη «Ζηνοβία», διότι για άλλη μια φορά θα επικρατήσει «Καιρός Βορείου Ρεύματος (ΚΒΡ)». 

Συγκεκριμένα χιόνια αναμένονται στις εξής περιοχές:

  • ΝΑ Θεσσαλία - Κυρίως Πήλιο
  • Κεντρο-ανατολική Στερεά (Ευρυτανία, Φωκίδα, Φθιώτιδα, Βοιωτία, Αττική)
  • Εύβοια - Σποράδες
  • Κεντρο-ανατολική Πελοπόννησος
  • Τοπικά σε νησιά του ΒΑ Αιγαίου

Κυρίως θα επηρεαστούν οι ορεινές και ημιορεινές περιοχές και τοπικά τμήματα με χαμηλότερο υψόμετρο. 

Τι θα γίνει στην Αττική

Σύμφωνα με τα νεότερα Μετεωρολογικά στοιχεία, δε φαίνεται ότι όλος ο νομός Αττικής θα επηρεαστεί από τα νέα έντονα φαινόμενα. 

Σύμφωνα με τον κ. Καλλιάνος, μετά το μεσημέρι της Πρωτοχρονιάς (και πηγαίνοντας προς το απόγευμα) θα ξεκινήσει να βρέχει σε διάφορες περιοχές του νομού Αττικής με φαινόμενα ασθενούς έως και μέτριας έντασης. Από το απόγευμα και έπειτα θα ξεκινήσει να χιονίζει τοπικά στην Αττική πάνω από τα 750 μέτρα περίπου.

Προς τα μεσάνυχτα οι τοπικές χιονοπτώσεις θα απασχολούν περιοχές άνω των 450 μέτρων ενδεικτικά, άρα θα χιονίζει κατά τόπους και στα ημιορεινά.

Μετά τα μεσάνυχτα της Πρωτοχρονιάς και προς το ξημέρωμα της 2ης μέρας του νέου έτους, φαίνεται ότι τα φαινόμενα (βροχή ή χιονόνερο στα πεδινά και χιόνι σε υψηλότερα επίπεδα) θα αποκτήσουν ακόμη πιο τοπικό χαρακτήρα. 

Μέσα στην ημέρα της 2ας Ιανουαρίου οι τοπικές χιονοπτώσεις θα είναι κατά κανόνα ασθενείς και θα απασχολούν κατά διαστήματα περιοχές έως και τα 300-350 μέτρα υψόμετρο (τοπικά ίσως και λίγο χαμηλότερα). Σε γενικές γραμμές δεν αναμένονται σφοδρές χιονοπτώσεις στην Αττική.

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top