Κινητοποιήσεις στο Μετρό: Nομικά σκέφτεται να κινηθεί η κυβέρνηση

Τα ζηλευτά προνόμια και το «αντάρτικο» για τις μετακινήσεις στα εκδοτήρια

Δείτε to video από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Αποφασισμένη να κινηθεί νομικά είναι η κυβέρνηση αν συνεχιστεί το αντάρτικο στο Μετρό.

Παρέμβαση Μητσοτάκη για Μετρό: Δε θα εκβιάζουν την κυβέρνηση 21 άτομα

Οι συνδικαλιστές φαίνεται πως δεν κατάλαβαν τίποτα από τα κύματα οργής και αγανάκτησης που εισέπραξαν, όταν την Τρίτη έβαλαν ξαφνικά λουκέτο στο Μετρό για να μπλοκάρουν την μετακίνηση συναδέλφων τους στην πρώτη γραμμή της μάχης, δηλαδή στους 60 σταθμούς του Μετρό.

Ωστόσο οι κινητοποιήσεις τους συνεχίστηκαν την Τετάρτη και την Πέμπτη, καθώς εμπόδισαν τα σεμινάρια ενημέρωσης όσων πρόκειται να μετακινηθούν. Μάλιστα, καλούσαν τους 21 υπό εκπαίδευση συναδέλφους τους σε αντίσταση στην απόφαση της διοίκησης για τη μετάθεση τους.

Τελικά σήμερα το πρωί κι όταν η νέα τους πρόκληση άρχισε να παίρνει διαστάσεις επικοινωνιακά, υπαναχώρησαν και επέτρεψαν να γίνει η εκπαίδευση.

Έρχεται προσωπικό ασφαλείας στο Μετρό για τις ημέρες των κινητοποιήσεων

Έτοιμη να κινηθεί νομικά η κυβέρνηση

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση ετοιμάζεται για το crash test της Δευτέρας και της Τρίτης. Όπως ανέφερε η Κάτια Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, προπαραμονή και παραμονή Χριστουγέννων έχουν προγραμματιστεί τα μαθήματα για τους 21 υπαλλήλους, τα οποία ακύρωσαν οι συνδικαλιστές. 

Απεργία στο Μετρό: Για 21 άτομα προκλήθηκε το χάος στους δρόμους της Αθήνας

«Αν γίνουν αυτά, όλα καλά. Αν δε γίνουν όμως, η κυβέρνηση είναι έτοιμη. Σκέφτεται να κινηθεί νομικά εναντίον τους, να κατηγορήσει δηλαδή για άρνηση καθήκοντος τους 21 υπαλλήλους ή να στραφεί εναντίον των συνδικαλιστών για παρεμπόδιση λειτουργίας της εταιρείας».

Όλα θα εξαρτηθούν από το ποιος δε θα αφήσει να γίνουν αυτά τα μαθήματα. «Κανείς δε θέλει να φτάσουν στα άκρα τα πράγματα, αλλά δεν είναι και απίθανο να συμβεί αν συνεχιστεί το αντάρτικο. Τη Δευτέρα στο Υπουργικό Συμβούλιο έρχεται η ρύθμιση για τη λειτουργία του Μετρό τις ημέρες απεργίας. Θα προβλέπεται ελάχιστη εγγυημένη υπηρεσία. Αυτό σημαίνει ότι πάντα θα υπάρχει προσωπικό όλων των ειδικοτήτων ικανό να κινήσει τους συρμούς. Αν σήμερα σε μία ώρα αιχμής γίνονται 100 δρομολόγια, με προσωπικό ασφαλείας θα γίνονται 15» εξηγεί η Κάτια Μακρή.

Καραμανλής για στάσεις εργασίας σε Μετρό: Δεν ανεχόμαστε «νταβατζιλίκια»

Τα ζηλευτά προνόμια των εργαζομένων στο Μετρό

Θεωρούνται από τους πιο προνομιούχους, καθώς παίρνουν ζηλευτά επιδόματα: 240 ευρώ για κάθε παιδί, 800 ευρώ αν σπουδάζει σε άλλη πόλη, 5 ευρώ ημερήσια αποζημίωση για σούπερ μάρκετ και έξτρα άδειες για όλα, από αιμοδοσία έως άδεια μακρά υπηρεσίας για όσους υπηρετούν πάνω από 25 χρόνια. 

«Κανείς δεν εμπόδισε κανέναν»

Από την πλευρά του πάντως, ο Σπύρος Ρεβύθης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Μετρό, διαμηνύει πως «δεν έχει εμποδίσει κάνεις, κανέναν. Τα σεμινάρια διεξάγονται κανονικά, σύμφωνα με τις διαδικασίες. Συζητούμε με τη διοίκηση για το πως θα εξομαλυνθεί η κατάσταση».

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top