Παρέμβαση Μητσοτάκη για Μετρό: Δε θα εκβιάζουν την κυβέρνηση 21 άτομα

Ζητά συγγνώμη και προαναγγέλλει άμεση νομοθετική ρύθμιση

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Την ενόχλησή του για την πεντάωρη στάση εργασίας στο Μετρό (από την έναρξη της βάρδιας έως τις 10 το πρωί) εξέφρασε ο πρωθυπουργός, με μήνυμά του στο twitter, μετά το χάος που παρατηρήθηκε το πρωί σε δεκάδες κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας.

«Η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται επειδή απλώς ζητήθηκε σε 21 άτομα να κάνουν τη δουλειά τους», έγραψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας πως «άμεσα θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για προσωπικό ασφαλείας».

Υπενθυμίζεται πως η στάση εργασίας πραγματοποιήθηκε από ένα μόνο σωματείο, το ΣΕΛΜΑ (Σωματείο εργαζομένων λειτουργείας Μετρό Αθηνών) και αφορμή ήταν η επανατοποθέτηση σε θέσεις εκδοτών 21 ατόμων, τα οποία με διάφορους τρόπους είχαν αποχωρήσει από τα εκδοτήρια, σε διάφορες διοικητικές υπηρεσίες γραφείου. 

«Ζητώ συγγνώμη για την ταλαιπωρία των Αθηναίων», κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Καραμανλής για στάσεις εργασίας σε Μετρό: Δεν ανεχόμαστε «νταβατζιλίκια»

Απεργία στο Μετρό: Για 21 άτομα προκλήθηκε το χάος στους δρόμους της Αθήνας

Χωρίς Μετρό σήμερα έως τις 10:00 το πρωί

Νωρίτερα το πρωί, ανάλογο μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση είχε στείλει και ο υπουργός Υποδομών Κώστας Καραμανλής: «Η κυβέρνηση δε θα ανεχτεί 21 άτομα που βρίσκονται σε διοικητικές θέσεις να κρατάνε σε ομηρία 1,5 εκατομμύρια πολίτες. Η κυβέρνηση δεν θα ανεχτεί "νταβατζιλίκια" και εκβιασμούς. Δεν γίνεται να μας ειδοποιούν χθες στις 6 το απόγευμα ότι θα κάνουν στάση εργασίας όταν η κυβέρνηση έχει δείξει ευαισθησία στα μισθολογικά τους και ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ τους κρατούσε σε ομηρία».

«Ήταν μία ασύμμετρη αντίδραση από το Σωματείο, ήταν μία ακατανόητη απόφαση. Ήταν μία απόφαση που στρέφεται εναντίον του επιβατικού κοινού», τόνισε από την πλευρά του ο υφυπουργός Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης μιλώντας στον Real FM, 97,8.

Ιδιαίτερα αιχμηρός ήταν ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Λοβέρδος, ο οποίος έκανε λόγο για συνδικαλιστές που αγωνίζονται «για το δικαίωμα της αργομισθίας».

Στήριξη από Γεροβασίλη στους εργαζομένους

Τη στήριξή της στους εργαζόμενους παρείχε η Όλγα Γεροβασίλη.

«Άκουσα για την ανάρτηση του Πρωθυπουργού, είχα ακούσει νωρίτερα τον αρμόδιο υπουργό που βγήκε για τη στάση στο Μετρό με τον γνωστό τρόπο, δηλαδή κοινωνικός αυτοματισμός, προκειμένου να δικαιολογηθούν μέτρα που πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση. Οι εργαζόμενοι εξ όσων πρόλαβα να δω καταγγέλλουν υποστελέχωση και τις εργασιακές συνθήκες και με βάση αυτό όπως έχουν δικαίωμα κάνουν απεργία. Από εκεί και μετά το να στρέφουμε πάλι, ότι οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που εμποδίζουν τη χώρα, είναι ένα αφήγημα που έχει χρησιμοποιηθεί και στο παρελθόν», δήλωσε η γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Όλγα Γεροβασίλη.

Η ίδια πρόσθεσε πως «ο αρμόδιος υπουργός και ο Πρωθυπουργός βγαίνουν πάλι με τη γνωστή συνταγή του κοινωνικού αυτοματισμού, μια εργασιακή ομάδα ενάντια στους Έλληνες πολίτες».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top