Καραμανλής για στάσεις εργασίας σε Μετρό: Δεν ανεχόμαστε «νταβατζιλίκια»

«21 άτομα κρατάνε σε ομηρία 1,5 εκατομμύριο πολίτες»

Ο Κώστας Καραμανλής

Για «νταβατζιλίκια» από μικρή ομάδα εργαζομένων έκανε λόγο ο Κώστας Καραμανλής, αναφορικά με τις στάσεις εργασίας στο Μετρό.

«Η κυβέρνηση δεν θα ανεχτεί 21 άτομα που βρίσκονται σε διοικητικές θέσεις να κρατάνε σε ομηρία 1.5 εκατομμύρια πολίτες», είπε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, μιλώντας στον Σκάι.

Χωρίς Μετρό σήμερα έως τις 10:00 το πρωί

«Η κυβέρνηση δεν θα ανεχτεί “νταβατζιλίκια” και εκβιασμούς. Δε γίνεται  να μας ειδοποιούν χθες στις 6 το απόγευμα ότι θα κάνουν στάση εργασίας, όταν η κυβέρνηση έχει δείξει ευαισθησία στα  μισθολογικά τους και ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ τους κρατούσε σε ομηρία»

Όπως ανέφερε, έχει δοθεί εντολή στη γενική διεύθυνση λειτουργίας να επανατοποθετηθούν σε θέσεις εκδοτών 21 άτομα.

«Το μεγάλο ζήτημα είναι η έλλειψη προσωπικού στα εκδοτήρια γιατί οι περισσότεροι μετατάχθηκαν σε διοικητικές θέσεις», τόνισε ο κ. Καραμανλής, προσθέτοντας ότι είναι ανάγκη να προμηθευτούμε περισσότερα εκδοτήρια, κάτι που θα γίνει μέσα στο επόμενο δίμηνο.

Ο υπουργός Μεταφορών επεσήμανε ότι η κυβέρνηση θα θέσει σύντομα το ζήτημα του ελάχιστου προσωπικού ασφαλείας που ισχύει σε όλη την Ευρώπη και που εφαρμόζεται και στον ΟΣΕ.

Μπακογιάννη: Θα έπρεπε να σκεφτούν ότι το Μετρό εξυπηρετεί 3 εκατ. επιβάτες

Σφοδρή επίθεση στους συνδικαλιστές του Μετρό για τη σημερινή στάση απεργίας, που ταλαιπώρησε την πρωτεύουσα εξαπέλυσε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104.6 η βουλευτής της ΝΔ τόνισε ότι «όταν κάνεις τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων δύσκολη, τότε ευτελίζεις την έννοια του συνδικαλισμού» και πρόσθεσε ότι με την απόφασή τους οι συνδικαλιστές ένωσαν το σύμπαν εναντίον τους.

«Θα έπρεπε να σκεφτούν ότι το μετρό εξυπηρετεί τρία εκατομμύρια επιβάτες» σημείωσε η κυρία Μπακογιάννη, κατηγορώντας το σωματείο ότι προχώρησε στη στάση εργασίας για να μην μετακινηθούν κάποιοι υπάλληλοι από τις διοικητικές θέσεις στα γκισέ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top