Εκοιμήθη ο πατέρας Γεώργιος Μεταλληνός

Θλίψη για τον χαμό του στους κόλπους της Εκκλησίας

Ο πατήρ Μεταλληνός

Εκοιμήθη σήμερα ο πατέρας Γεώργιος Μεταλληνός, μια μεγάλη μορφή της Εκκλησίας. 

Τη θλιβερή είδηση του χαμού του έκανε γνωστή μέσα από τη σελίδα της στο Facebook η κόρη του Αγγέλα. 

«Να χαίρεται την Βασιλεία του…
Πατέρας μας, αλλά και πατέρας όλου του κόσμου…
Μια προσευχή στην μνήμη του…
Σας ευχαριστούμε…
Η πρεσβυτέρα Βαρβάρα, τα τέκνα Αγγέλα, Κων. Καλοσπύρος, Δημήτρης – Σπυριδούλα, Θοδωρής – Νατάσσα, τα εγγόνια Βαρβάρα, Θάλεια, Σπύρος, Μάρθα, Σταυρούλα, Καλή, Γιώργος Μετ., Γιώργος Καλ., Ζωζώ, Νάσια»,
έγραψε η Αγγέλα Μεταλληνού.

Ο Γεώργιος Μεταλληνός γεννήθηκε στην Κέρκυρα στις 11 Μαρτίου 1940, όπου και τελείωσε το σχολείο το 1958.

Από το 1964 έως το 1967 σπούδασε κλασική φιλολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών από όπου πήρε τα πτυχία Θεολογίας και Φιλολογίας. Με την εκπλήρωση της στρατιωτικής του θητείας, διορίστηκε επιστημονικός βοηθός στην έδρα Πατρολογίας και το 1969 μετέβη για μεταπτυχιακές σπουδές στην τότε Δυτική Γερμανία (στα πανεπιστήμια Βόννης και Κολωνίας), όπου και διέμεινε μέχρι το 1975.

Ενδιάμεσα έκανε σπουδές και αρχειακές έρευνες στην Αγγλία. Το 1971 μπήκε στις τάξεις του κλήρου στη Γερμανία και έγινε διδάκτωρ Θεολογίας στην Αθήνα και Φιλοσοφίας – Ιστορίας στην Κολωνία.

Από το 1984 ήταν καθηγητής στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών διδάσκοντας «Ιστορία του Πνευματικού Βίου κατά την μεταβυζαντινή περίοδο», «Ιστορία και Θεολογία της Λατρείας» και «Βυζαντινή Ιστορία». Διετέλεσε Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής από το 2004 έως το 2007, όταν και συνταξιοδοτήθηκε, όντας πλέον Ομότιμος Καθηγητής της Σχολής.

Την ποιμαντική του δραστηριότητα αναπτύσσει στον πανεπιστημιακό Ναό του Αγίου Αντίπα στο χώρο της Οδοντιατρικής Σχολής. Το 2015 βραβεύτηκε με το Μακεδονικό Βραβείο για το συνολικό του έργο.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top