Ελεύθεροι οι 11 συλληφθέντες για τα επεισόδια της 6ης Δεκεμβρίου

Επίθεση με μπογιές στο πολιτικό γραφείο της Έλενας Ράπτη

Οι 11 συλληφθέντες από τα επεισόδια της Παρασκευής οδηγήθηκαν στον ανακριτή, ανάμεσά τους μια 17χρονη και ένας Ιταλός. Αντιμετώπισαν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για κατοχή εκρηκτικών υλών, έκρηξη και βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη.

Παρόλα αυτά, λόγω έλλειψης μαρτύρων και καταθέσεων εναντίον τους, και οι 11 αφέθησαν ελεύθεροι, ενώ στους τέσσερις επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι.

Επίθεση με μπογιές στο πολιτικό γραφείο της Έλενας Ράπτη

Στη Θεσσαλονίκη, «ο πόλεμος ξεκίνησε». Αυτό έγραψαν με σπρέυ, στην είσοδο του γραφείου της Έλενας Ράπτη.

Έκπληκτοι οι συνεργάτες της ανίικρυσαν νωρίς το πρωί όχι μόνο συνθήματα στους τοίχους αλλά και μαύρες μπογιές παντού. Οι άγνωστοι έδρασαν το Σαββατοκύριακο, που τα πάντα ήταν κλειστά. 

Απειλές για νέες επιθέσεις 

Η ομάδα «Σύντροφοι - Συντρόφισσες» που ανέλαβε την ευθύνη για το μπαράζ επιθέσεων το Σαββατοκύριακο, σε ΑΤΜ, καταστήματα και δημόσιες υπηρεσίες, σε 13 σημεία της Αττικής, απειλεί να κάνει Εξάρχεια όλη την πόλη.

Μάλιστα, οι τοίχοι της Αθήνας έχουν γεμίσει με απειλές. Στην περιοχή του Ζωγράφου υπάρχουν καταγγελίες κατοίκων πως νεαροί από τα Εξάρχεια έχουν μεταφέρει τη δράση τους στην περιοχή.

Πολιτική κόντρα για τα επεισόδια

Την ίδια ώρα έχει ξεσπάσει πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος κατέθεσε επίκαιρη επερώτηση προς τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, κάνοντας λόγο για συνεχή φαινόμενα αστυνομικής βίας. 

Σε ανάρτησή του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρει πως η αστυνομία οφείλει να προστατεύει τα ανθρώπινα δικαιώματα. 

Πάντως η ΕΛΑΣ διέταξε ΕΔΕ για τις καταγγελίες που καταγράφηκαν κατά συλληφθέντων κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, ενώ όλο το υλικό έχει σταλεί και στον συνήγορο του πολίτη.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top