Εκτός κινδύνου το δίχρονο κοριτσάκι που νοσηλεύεται με βαρύ σηπτικό σοκ

Οι γιατροί δεν «έβρισκαν» την καρδιά του

Διέφυγε τον κίνδυνο το δύο ετών κοριτσάκι που μεταφέρθηκε χθες το απόγευμα στη Μονάδα Εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Πάτρας, μετά από βαρύ σηπτικό σοκ που υπέστη.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η παιδίατρος- Α' επιμελήτρια παιδιατρικής Γ.Ν. Κέρκυρας, Χρυσούλα Μαραγκού, «οι πρώτες βοήθειες που δόθηκαν αρχικά από τους παιδιάτρους Κέρκυρας και μετέπειτα από τους παιδιάτρους της Εντατικής Μονάδας του νοσοκομείου Πατρών, ήταν σωτήριες για το δίχρονο παιδί, ενώ διασώθηκαν και τα ζωτικά του όργανα, χωρίς να υποστούν βλάβες».

Στο νοσοκομείο δίχρονο κοριτσάκι με σηψαιμία

Σε τραγική κατάσταση το 3,5 μηνών κοριτσάκι που δάγκωσαν ποντίκια

Δείτε το video από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Δεν «έβρισκαν» ούτε τον παλμό της καρδιάς του

Το κοριτσάκι, που ήταν ανεμβολίαστο, είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο Κέρκυρας τα ξημερώματα της Τρίτης. Οι θεράποντες ιατροί που διέγνωσαν την κρισιμότητα της υγείας του, έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να σταθεροποιήσουν την κατάστασή του, καθώς δεν «έβρισκαν» ούτε τον παλμό της καρδιάς του.

Ίλιον: Το συγκινητικό μήνυμα των γονιών του μικρού Αχιλλέα

Άμεσα, ζητήθηκε η συνδρομή αεροσκάφους C-130 για την αεροδιακομιδή του δίχρονου στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Πατρών. Η χαμηλή όμως νέφωση που επικρατούσε χθες στο αεροδρόμιο Ιωάννης Καποδίστριας, κατέστησε αδύνατη την προσγείωση του αεροσκάφους. Έτσι το παιδί διεκομίσθει με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, με συνοδεία παιδίατρου και αναισθησιολόγου από το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, όπου του παρήχθησαν οι αναγκαίες για τη ζωή του ιατροφαρμακευτικές περιθάλψεις.

Να σημειωθεί ότι το παιδάκι είναι μέλος οικογένειας Ρομά και το σηπτικό σοκ το έπαθε, σύμφωνα με τους γιατρούς, μετά από λοίμωξη στα μαλακά μόρια των άκρων του.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top