Δολοφονία οδηγού ταξί στην Κυψέλη: Ισόβια στους δύο Γεωργιανούς

Τον έκλεψαν και διέφυγαν αφού πρωτίστως τον είχαν μαχαιρώσει

ταξί

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου επικύρωσε απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου με την οποία  δύο Γεωργιανοί 19 και  20 χρονών καταδικάσθηκαν σε ισόβια κάθειρξη και κάθειρξη 6 ετών για την ανθρωποκτονία οδηγού ταξί και ληστεία. Το έγκλημα διαπράχθηκε τον Ιούλιο του 2011 στην Κυψέλη. Οι κατηγορούμενοι άσκησαν αναίρεση κατά της καταδικαστικής απόφασης του 2013. Οι αρεοπαγίτες απέρριψαν ως αβάσιμους όλους του ισχυρισμούς τους.

Ο Άρειος Πάγος δεν αναγνώρισε στους δύο καταδικασθέντες το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας. Οι δικαστές έκριναν ότι «από κανένα στοιχείο δεν προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι επηρεάστηκαν από την τυχόν ανωριμότητα της μετεφηβικής ηλικίας ούτε τα εγκλήματα αυτά ανάγονται σε παραβατική συμπεριφορά που χαρακτηρίζει νέους μετεφηβικής ηλικίας... Αποδεικνύεται ότι ενήργησαν κάνοντας συνειδητή επιλογή των πράξεων τους».

Το χρονικό

Οι δράστες, επιστρέφοντας από νυχτερινή διασκέδαση και έχοντας καταναλώσει αλκοόλ, επιβιβάστηκαν στο ταξί του θύματος και ζήτησαν να τους μεταφέρει στον περιφερειακό της Κυψέλης. Όταν έφθασαν στη συμβολή των οδών Δράκου και Δοϊράνης αντί να καταβάλουν το κόμιστρο στο οδηγό, επιτέθηκαν εναντίον του.

Ο οδηγός προέβαλε αντίσταση και οι κατηγορούμενοι τον χτύπησαν με αιχμηρό αντικείμενο σε διάφορα σημεία του σώματός του. Στη συνέχεια πήραν τις εισπράξεις, το κινητό και τα κλειδιά του αυτοκινήτου του θύματος και διέφυγαν. Ο οδηγός εντοπίστηκε βαριά τραυματισμένος από διερχόμενους οι οποίοι κάλεσαν ασθενοφόρο.

Διεκομίσθη στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του από εγκεφαλική βλάβη.

του Κωνσταντίνου Γεώργιζα

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top