Ο πόλεμος της… ταράτσας με αφορμή το Πολυτεχνείο!

Οχυρώνονται κάτοικοι και αστυνομία 

Η μάχη της ταράτσας εκτυλίσσεται στους δρόμους των Εξαρχείων κι αυτή την επέτειο του Πολυτεχνείου. Ομάδες κουκουλοφόρων σύμφωνα με καταγγελίες προσπαθούν να βρουν πρόσβαση στις κορυφές πολυκατοικιών, ώστε να οχυρωθούν την ώρα που η αστυνομία ετοιμάζεται για να αποκρούσει τις επιθέσεις από ψηλά.

Οι προετοιμασίες των κουκουλοφόρων έχουν ήδη ξεκινήσει. Σε μια πολυκατοικία στην οδό Θεμιστοκλέους εντοπίστηκαν τρεις σάκοι με πέτρες και μάρμαρα όπως δημοσίευσε το newpost.gr. Σύμφωνα με την αστυνομία πρόκειται για πολεμοφόδια. Καταγγελίες κατοίκων αποκαλύπτουν πως έχουν ήδη γίνει προσπάθειες από ταραξίες να καταλάβουν ταράτσες πολυκατοικιών.

Πολυτεχνείο: 5.000 αστυνομικοί στο πόδι - Ποιοι σταθμοί του Μετρό κλείνουν

Πώς θα αποκρούσει τις επιθέσεις από ψηλά η ΕΛ.ΑΣ.

Δεν αποκλείεται ότι η ΕΛ.ΑΣ. θα έχει να αντιμετωπίσει κουκουλοφόρους από αέρος, οι οποίοι θα στήσουν τα επιχειρησιακά τους στρατηγεία σε ταράτσες πολυκατοικιών στα Εξάρχεια. Δυο drones κι ένα ελικόπτερο θα είναι το άγρυπνο μάτι της αστυνομίας.

Οι κάμερες των drones μπορούν να δίνουν εικόνα και νύχτα. Σε περίπτωση επεισοδίων θα καθοδηγούν τις διμοιρίες ώστε να μετακινούνται από δρόμους και στενά που δεν θα «βλέπουν» οι ταράτσες. 

Οχυρώνουν τις ταράτσες των Εξαρχείων

Οι κάτοικοι των Εξαρχείων πάντως οχυρώνονται εν όψει της αυριανής πορείας. «Από αφύλακτες ή από διπλανή και πηδάνε ή στις αφύλακτες. Έτσι ανεβαίνουν στις ταράτσες, πώς θα ανέβουν. Βάλαμε εμείς λουκέτο και δε μπορούσαν να μπουν» λέει κάτοικος της περιοχής στην κάμερα του STAR.

Ήδη πάντως οι κουκουλοφόροι έχουν κάνει τις πρώτες... αναγνωριστικές βολές. Στα επεισόδια μετά την εκκένωση της κατάληψης «Βανκούβερ», οι δυνάμεις των ΜΑΤ είχαν δεχθεί βροχή από πέτρες τις οποίες έριχναν από ταράτσες της πλατείας των Εξαρχείων. 

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων Σαββατοκύριακου του STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top