Μεταναστευτικό: Στο «κόκκινο» οι αντιδράσεις σε νησιά και ενδοχώρα

Συνεχίζονται οι ροές προς τα νησιά του Βορείου Αιγαίου

Εκρηκτικό είναι το μείγμα στο μεταναστευτικό, όπου οι αντιδράσεις από κατοίκους και τοπικούς φορείς σε όλη τη χώρα κλιμακώνονται, με πιο πρόσφατα περιστατικά τα επεισόδια σε Σέρρες και Κω. Τελευταίο περιστατικό στα Γιαννιτσά, όπου κάτοικοι επιχείρησαν να εμποδίσουν λεωφορεία που μετέφεραν μετανάστες σε ξενοδοχεία της περιοχής. Την ίδια στιγμή, είχαμε ένα ακόμη τροχαίο δυστύχημα με όχημα που μετάφερε παράτυπους μετανάστες.

Δύσκολη νύχτα στα Γιαννιτσά: «Μπλόκο» κατοίκων σε πρόσφυγες

Θεσσαλονίκη: Νέο τροχαίο με μετανάστες – Ένας νεκρός, πέντε τραυματίες

Κως: Κάτοικοι και δήμαρχος μπλόκαραν αποβίβαση μεταναστών με μπουλντόζες

Οι ροές προς τα νησιά του Βορείου Αιγαίου συνεχίζονται, με την κατάσταση να βρίσκεται εκεί εκτός ελέγχου, παρά τις προσπάθειες αποσυμφόρησης με την πραγματοποίηση μεταφορών στην ενδοχώρα. Πριν από λίγες ημέρες, περίπου 400 μετανάστες από τη Σάμο είχαν βρει κλειστή την πόρτα των ξενοδοχείων στην περιοχή των Βρασνών Θεσσαλονίκης, όπου θα φιλοξενούνταν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο την Πέμπτη και την Παρασκευή έφτασαν στα ελληνικά νησιά 496 πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ πάνω από 35.000 αιτούντες άσυλο παραμένουν σε Λέσβο, Σάμο, Χίο, Λέρο και Κω. 

«Η ενημέρωση των τοπικών κοινωνιών είναι καθήκον της πολιτείας. ροκύπτει από την ανάγκη να δειχθεί από όλους μας η έγκαιρη αλληλεγγύη στις συνοριακές περιοχές της χώρας που δέχονται το πρώτο κύμα. Το ζήτημα είναι μεγάλο και είναι εδώ για να μείνει. Γι' αυτό χρειαζόμαστε αντοχή. Θα μετρηθούμε όλοι στο, εάν σε ένα ζήτημα που έχει εθνική διάσταση είμαστε όλοι μαζί» δήλωσε την Κυριακή, στον Σκάι, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

«Γίνεται μία πολύ συντονισμένη προσπάθεια να αποσυμφορηθεί η κατάσταση στη Μυτιλήνη και στη Σάμο γιατί δεν μπορεί να συνεχιστεί η διαρκής ροή μεταναστών προς τα νησιά μας και προς την πατρίδα μας. Συντονισμένα και οργανωμένα υπάρξει μετακίνηση ενός αριθμού μεταναστών στην ηπειρωτική Ελλάδα. Το αντιμετωπίζουμε με σχέδιο. Είναι δύσκολο», ανέφερε, εξάλλου, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος μιλώντας επίσης στον Σκάι.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top