Η Κρήτη «ανοίγει την αγκαλιά της» στα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα

Σε επιφυλακή οι κάτοικοι στα Βρασνά Θεσσαλονίκης για τους πρόσφυγες

Στα δύο έχει χωριστεί η Ελλάδα στο θέμα του προσφυγικού. Σε κάποιες περιοχές της Μακεδονίας οι κάτοικοι αντιδρούν στήνοντας μπλόκα και σε κάποιες άλλες ετοιμάζονται να τους φιλοξενήσουν. Στην Κρήτη το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να μεταφερθούν 400 ασυνόδευτα παιδιά. 

Η Σεταρέ από τη Συρία είναι 11 χρόνων και ζει πλέον στο Ηράκλειο, μακρυά από τον πόλεμο. Όπως είπε στο «ΚΡΗΤΗ TV», ονειρεύεται να έχει μια ήρεμη ζωή και να είναι με την οικογένειά της. Θέλει να μεγαλώσει στην Κρήτη, «γιατί έχει πολύ καλούς ανθρώπους».  

«Συμφωνήσαμε ότι το πρόβλημα φιλοξενίας των ασυνόδευτων παιδιών είναι σύνθετο. Δεν μπορεί να είναι περισσότερα από 20 - 25 σε κάθε εγκατάσταση» δήλωσε ο δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός. 

Σε επιφυλακή οι κάτοικοι στα Βρασνά Θεσσαλονίκης για τους πρόσφυγες

Ενώ η Κρήτη ετοιμάζεται να φιλοξενήσει 400 προσφυγόπουλα, οι κάτοικοι στα Βρασνά, έξω από την Θεσσαλονίκη, έδιωξαν κακήν κακώς τους πρόσφυγες της Σάμου. 

Επεισοδιακή νύχτα στα Βρασνά: Κάτοικοι έδιωξαν τους πρόσφυγες

Οι  περιπλανώμενοι πρόσφυγες, οι οποίοι ταξίδεψαν από τη Σάμο στην Ελευσίνα και από εκεί στα Βρασνά έξω από τη Θεσσαλονίκη, εγκαταστάθηκαν τελικά, μετά από πολύ ταλαιπωρία, στο κάμπινγκ της Αγίας Άννας στην Εύβοια.  

Πέταξαν μπογιές στο δημαρχείο Πεντέλης

Επίθεση με κόκκινες μπογιές δέχθηκε το Δημαρχείο Πεντέλης. Οι άγνωστοι πέταξαν τρικάκια για να δείξουν ότι θέλουν τους προσφυγες στο Αμαλία Φλέμινγκ. Αντίθετη άποψη, όμως, έχει η δήμαρχος. 

«Αντιτιθέμεθα στην απόφαση για τη μεταφορά μεταναστών στο χώρο του Μπόμπολα ένα νοσοκομείο, το οποίο θα έπρεπε να λειτουργεί σαν νοσοκομείο και όχι να εγκατασταθούν εκεί ένα μεγάλο κομμάτι προσφύγων» δήλωσε η δήμαρχος Πεντέλης, Δήμητρα Κεχαχιά. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top