Εισαγγελέας στη Δίκη Ζαφειρόπουλου: «Έγινε θυσία»

«Οι δολοφόνοι ήταν αποφασισμένοι να σκοτώσουν»

κατηγορούμενος στη δίκη Ζαφειρόπουλου

Αποφασισμένοι να δολοφονήσουν τον δικηγόρο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο ήταν οι κατηγορούμενοι για την ανθρωποκτονία του ποινικολόγου, σύμφωνα με τον εισαγγελέα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, όπου εκδικάζεται η υπόθεση. 

Σκηνές αρχαίας τραγωδίας έξω από το γραφείο που εκτέλεσαν τον Ζαφειρόπουλο - Λιποθύμησε η γυναίκα του

«Το θύμα, κρατώντας ψηλά το όνομα της οικογένειάς του, έπεσε εν ώρα καθήκοντος, αρνούμενος την εκβίαση. Ο Μιχάλης Ζαφειροπουλος κοσμούσε την κοινωνία και τη δικαιοσύνη. Ο θάνατος του ήταν αδόκητος... Έγινε θυσία», είπε ο εισαγγελέας.

Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον «Μαραντόνα» - Aποκλειστικά στο Star η αδελφή του

Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος - φωτογραφία αρχείου: Eurokinissi

Αναφερόμενος στους κατηγορουμένους, οι οποίοι είναι έγκλειστοι στις φυλακές και αντιμετωπίζουν ποινές για την άλλη μεγάλη υπόθεση της μαφίας των φυλακών ζήτησε την ενοχή τους από το δικαστήριο. 

Αυτοί είναι οι Αλβανοί δολοφόνοι του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου

«Προτείνω την ενοχή των κατηγορουμένων, όπως κατηγορούνται για να δοθεί το μήνυμα σε όλους ότι η πολιτεία μέσω της δικαιοσύνης είναι αποφασισμένη να μην απειλείται, ούτε να εκβιάζεται. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε κανέναν ότι μπορεί να μετατρέψει την κοινωνία σε μια λατινοαμερικανικού τύπου κοινωνία, όπου οι δικηγόροι και οι δικαστές θα οπλοφορούν για να προστατεύονται», είπε.

Έτσι έγινε η δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου - Εξιχνιάστηκε πλήρως

Όσον αφορά στις συνθήκες της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, ο ειδαγγελέας είπε πως είχε βρεθεί σε μια ασφυκτική κατάσταση, καθώς «η πλευρά Αντωνοπούλου ζητούσε χρηματικά ανταλλάγματα από τον Αριστείδη Φλώρο, τον οποίο υπερασπιζόταν το θύμα. Ωστόσο, εκείνος αρνούνταν, γιατί πίστευε ακράδαντα ότι ο Φλώρος είναι αθώος και ότι δεν έχει καμία σχέση με την απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου Αντωνοπούλου».

Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Το αποτύπωμα που «πρόδωσε» τον έναν από τους δυο δολοφόνους

Όπως είπε στην αγόρευσή του, ο εισαγγελέας, ο ένας από τους κατηγορούμενους, ο Κλ. Λεκοτσάι, ζητούσε χρήματα από τον Αριστείδη Φλώρο μέσα από στη φυλακή, προκειμένου ο ίδιος και οι συγκατηγορούμενοί του να αλλάξουν τις καταθέσεις τους στην υπόθεση της απόπειρας δολοφονίας του δικηγόρου Αντωνόπουλου. 

«Αποδεικνύεται λοιπόν ότι το μήνυμα προς τον Φλώρο έπρεπε να περάσει με κάθε τρόπο. Έτσι οι κατηγορούμενοι προσποιήθηκαν τους πελάτες και πήγαν στο γραφείο του Μιχάλη Ζαφειροπούλου. Κατά την άποψή μου όμως είχαν προαποφασίσει την δολοφονία του. Είναι ψευδής ο ισχυρισμός ότι ήθελαν απλώς να τον τραυματίσουν. Από το θύμα δεν προβλήθηκε καμία αντίσταση. Αν ήθελαν απλώς να τον τραυματίσουν δε θα πυροβολούσαν στο στήθος το θύμα και από τόσο κοντινή απόσταση. Έβαλαν μάλιστα και σιγαστήρα. Έτσι το μήνυμα θα ήταν άμεσο και καθηλωτικό, ώστε να δώσει γρήγορα τα χρήματα ο Φλώρος από φόβο», είπε ο εισαγγελέας.

Η δίκη συνεχίζεται.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top