Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Το αποτύπωμα που «πρόδωσε» τον έναν από τους δυο δολοφόνους

Υπήκοος Αλβανίας ο 32χρονος συλληφθείς – Ενδείξεις για τους ηθικούς αυτουργούς

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία Ζαφειρόπουλου

Στη γρήγορη εξιχνίαση της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου προχώρησε η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, μετά από ένα δακτυλικό αποτύπωμα που βρέθηκε στο γραφείο του ποινικολόγου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», το αποτύπωμα του υπόπτου ταυτίστηκε με εκείνο που είχε ανιχνευθεί σε πειστήρια της ένοπλης συμπλοκής μεταξύ Αλβανών, την 20ή Σεπτεμβρίου στην Καλλιθέα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώς έφτασε η αστυνομία στα ίχνη του 32χρονου - Γιατί κράτησε μυστική τη σύλληψή του για 3 ημέρες

Από τις πρώτες στιγμές, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών έστρεψαν τις έρευνές τους στο συμβάν της πλατείας Δαβάκη, ανέκριναν τους πρωταγωνιστές του και κατέληξαν στην ταυτότητα του ενός από τους δράστες της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου.

Το πρωί του Σαββάτου, ο ύποπτος προσήχθη μαζί με ομοεθνείς του στο κτίριο της ΓΑΔΑ και κατά την ανάκριση, ομολόγησε την ανάμειξή του στον φόνο. Συνελήφθη και έκτοτε κρατείται στο κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής

Όπως επιβεβαίωσε χθες η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ, ο 32χρονος συλληφθείς είναι υπήκοος Αλβανίας, και μετά τη δολοφονία του ποινικολόγου, κατέφυγε σε καταυλισμό Ρομά στον νομό Αχαΐας. Φέρεται να είναι αυτός που πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο μέσα στο γραφείο του στην οδό Ασκληπιού.

Οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής έχουν ταυτοποιήσει και τον δεύτερο ύποπτο. Πρόκειται για υπήκοο Αλβανίας ο οποίος, κατά πάσα πιθανότητα, έχει ήδη διαφύγει στη χώρα του.

ΟΙ ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ

Σύμφωνα με την «Κ», ισχυρές ενδείξεις προέκυψαν και σε ό,τι αφορά τους ηθικούς αυτουργούς της ανθρωποκτονίας, τους ανθρώπους δηλαδή που έδωσαν εντολή στους δύο αλλοδαπούς να επισκεφθούν τον δικηγόρο στο γραφείο του, προκειμένου να του μεταφέρουν απειλητικό-εκβιαστικό μήνυμα εκ μέρους τρίτου. Πρόκειται για Αλβανούς εγκλείστους των φυλακών Κορυδαλλού που έχουν συνδεθεί με την απόπειρα δολοφονίας ενός άλλου δικηγόρου.

Οι τρεις ύποπτοι ως ηθικοί αυτουργοί μεταφέρθηκαν τη Δευτέρα από τις φυλακές Κορυδαλλού, όπου κρατούνται, στον 11ο όροφο της ΓΑΔΑ προκειμένου να ανακριθούν, ενώ τα τελευταία εικοσιτετράωρα καταθέσεις στους αξιωματικούς του τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών έδωσε και ο δικηγόρος και θύμα της απόπειρας ανθρωποκτονίας.

ΦΩΤΟ: ΙΝΤΙΜΕ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top