Έτσι έγινε η δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου - Εξιχνιάστηκε πλήρως

Πέντε υπήκοοι Αλβανίας εμπλέκονται στη στυγερή ανθρωποκτονία

Mετά από 19 ημέρες κατάφερε η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής να εξιχνιάσει τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, ο οποίος πυροβολήθηκε μέσα στο δικηγορικό του γραφείο στην οδό Ασκληπιού στην Αθήνα.

Μετά την εξονυχιστική έρευνα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας, αποδείχτηκε πως στην υπόθεση της ανθρωποκτονίας εμπλέκονται πέντε υπήκοοι Αλβανίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου – Η προκαταβολή των 3.000 ευρώ και οι ισοβίτες από τον Κορυδαλλό

Οι άνθρωποι που το μοιραίο βράδυ πήγαν στο γραφείο του ποινικολόγου, είναι 32 και 30 ετών, και θεωρούνται οι φυσικοί αυτουργοί της δολοφονίας.

Οι υπόλοιποι τρεις εμπλεκόμενοι, είναι 34, 35 και 40 ετών. Πρόκειται για τους ηθικούς αυτουργούς της ανθρωποκτονίας, οι οποίοι κρατούνται στον Κορυδαλλό για άλλη γνωστή ποινική υπόθεση.

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ

Το πρωί της 12ης Οκτώβριου, άγνωστος άνδρας, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον 52χρονο δικηγόρο και ζήτησε συνάντηση για το απόγευμα της ίδιας ημέρας, επικαλούμενος ότι πρόκειται να συζητήσουν για ποινική υπόθεση.

Στις 18:45 το απόγευμα, οι δυο δράστες, ο 32χρονος και ο 30χρονος Αλβανός, πήγαν στο δικηγορικό γραφείο και αρχικά ζήτησαν από τον δικηγόρο και ένα συνεργάτη του, επίσης δικηγόρο, την ανάληψη υπεράσπισης συγγενικού τους προσώπου, που κρατείτο για απροσδιόριστο λόγο στη Γ.Α.Δ.Α.

Κάποια στιγμή ο ένας από τους δράστες, βγήκε από το γραφείο με το πρόσχημα ότι θα πήγαινε στο αυτοκίνητο του προκειμένου να φέρει χρήματα για την προκαταβολή, και επέστρεψε μετά από λίγα λεπτά.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης που είχαν με τον ποινικολόγο, χωρίς να παρέχουν περισσότερα στοιχεία για το άτομο την υπεράσπιση του οποίου επιθυμούσαν να αναθέσουν στο δικηγορικό γραφείο, απροειδοποίητα, εμφάνισαν πιστόλια, με τα οποία απείλησαν και ακινητοποίησαν τους δυο δικηγόρους.

Αφού τους αφαίρεσαν τα χρήματα που είχαν πάνω τους, τους απομόνωσαν σε διαφορετικά γραφεία, και ο ένας από τους δράστες, ο 32χρονος Αλβανός, πυροβόλησε τον 52χρονο δικηγόρο μία φορά στη θωρακική χώρα, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει θανάσιμα.

ΟΙ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΑ ΙΧΝΗ ΤΩΝ ΔΡΑΣΤΩΝ

Η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, ανίχνευσε τις ενδείξεις, οι οποίες με τη σειρά τους, τους οδήγησαν σε συγκεκριμένα πεδία ερευνών όπου και εστιάστηκε το προανακριτικό έργο.

Ειδικότερα, η ανάλυση του τόπου του εγκλήματος, σε συνδυασμό με επιμέρους στοιχεία, όπως η επιλογή του χώρου και του χρόνου διάπραξης της ανθρωποκτονίας, ο τρόπος προσέγγισης του θύματος, η κατόπτευση του περιβάλλοντος χώρου, ο πυροβολισμός από ιδιαίτερα κοντινή απόσταση σε ζωτικά όργανα, συγκροτούσαν ενδείξεις οι οποίες παραπέμπουν σε προσεκτικό σχεδιασμό και προπαρασκευαστικές ενέργειες, που δεν συνάδουν με την εκδοχή της ληστείας ως κίνητρο. Έτσι η αστυνομία κατέληξε στο συμπέρασμα πως επρόκειτο για μια «κατά παραγγελία» ανθρωποκτονία.

Μετά την ιχνηλάτηση του «εγκληματικού» προφίλ των δραστών και τη διερεύνηση των κινήτρων τους, οι αστυνομικοί κατάφεραν να προσδιορίσουν τον ρόλο του καθενός στην δολοφονία.

Η «ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ» ΕΝΑΝΤΙ ΧΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΑΜΟΙΒΗΣ

Όπως εξακριβώθηκε οι ηθικοί αυτουργοί παρήγγειλαν στους φυσικούς αυτουργούς, έναντι χρηματικής αμοιβής, να εκφοβίσουν και να αποσπάσουν εκβιαστικά από τον 52χρονο δικηγόρο, στοιχεία, που σχετίζονται με την ποινική υπόθεση για την οποία κρατούνται στις φυλακές και στην οποία ο δολοφονηθείς είχε αναλάβει την εκπροσώπηση ενός από τους κατηγορούμενους.

Η ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ 32ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΟΙ 3.000 ΕΥΡΩ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ

Στο πλαίσιο των ερευνών, συγκροτήθηκε ειδική επιχειρησιακή ομάδα για τον εντοπισμό των φυσικών αυτουργών, και έτσι συνελήφθη ο 32χρονος, σε καταυλισμό ΡΟΜΑ στην Πάτρα, όπου είχε καταφύγει για να αποφύγει την σύλληψη και να αναζητήσει τρόπους διαφυγής στο εξωτερικό.

Πρόκειται για τον άνθρωπο που πυροβόλησε τον δικηγόρο, ενώ ο ίδιος είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά μαζί του για να κλείσει το ραντεβού. Επιπλέον είχε παραλάβει ως προκαταβολή, για τη διεκπεραίωση της «παραγγελίας» που του είχε ανατεθεί, το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ.

Ο συλληφθείς δράστης είναι δραπέτης των Φυλακών Κασσάνδρας, καθώς τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε παραβιάσει τακτική άδεια που είχε λάβει.

Η παρουσία του στο χώρο του δικηγορικού γραφείου πιστοποιείται και από τμήματα δακτυλικών του αποτυπωμάτων, που βρέθηκαν κατά την εξερεύνηση του χώρου.

Η ΕΡΕΥΝΑ ΣΕ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Στις 29 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε έρευνα σε διαμέρισμα στη Καλλιθέα, όπου διέμεναν οι φυσικοί αυτουργοί, μαζί με ομοεθνή τους, ο οποίος συνελήφθη για κατοχή όπλων και εκρηκτικών υλών. Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, δεν προκύπτει εμπλοκή του ομοεθνή τους στην ανθρωποκτονία.

Τι βρέθηκε:

  • πιστόλι με γεμιστήρα και (10) φυσίγγια,
  • πολεμικό τυφέκιο, με γεμιστήρα και (30) φυσίγγια,
  • (118) φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων,
  • (3) γεμιστήρες διαφόρων όπλων,
  • χειροβομβίδα,
  • (2) πλήρεις αστυνομικές στολές, εκρηκτική ύλη, πυροκροτητής κ.λπ. αντικείμενα.

Παράλληλα, στο πλαίσιο των ερευνών εξιχνιάστηκε και υπόθεση διπλής απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος υπηκόων Αλβανίας, τον περασμένο Σεπτέμβρη στην περιοχή της Καλλιθέας, με δράστη τον 32χρονο που πυροβόλησε τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο.

Όπως προέκυψε, οι δράστες διέμεναν στο συγκεκριμένο διαμέρισμα μέχρι και τη διάπραξη του εγκλήματος, οπότε αναγκάστηκαν να διαφύγουν, προκειμένου να αποφύγουν τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

ΤΟ «ΠΛΟΥΣΙΟ» ΠΟΙΝΙΚΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΩΝ ΔΡΑΣΤΩΝ

  • Ο 32χρονος υπήκοος Αλβανίας, κατά το παρελθόν έχει κατηγορηθεί για βιασμό, ληστεία, παράνομη κατακράτηση, κλοπές, πλαστογραφία, πλαστογραφία πιστοποιητικών, απειλή, αντίσταση, καθώς και παράβαση των νόμων για τις εξαρτησιογόνες ουσίες και τους αλλοδαπούς.
  • Ο 30χρονος υπήκοος Αλβανίας που ταυτοποιήθηκε και αναζητείται, έχει κατηγορηθεί για σωρεία ληστειών και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.
  • Οι τρεις (3) ηθικοί αυτουργοί, έγκλειστοι σε Κατάστημα Κράτησης, έχουν κατηγορηθεί από κοινού για εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και παράβαση του νόμου για τα όπλα.

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top