Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου – Η προκαταβολή των 3.000 ευρώ και οι ισοβίτες από τον Κορυδαλλό

Ομολόγησε ο 32χρονος Αλβανός το έγκλημα - Υποστήριξε πως δεν ήθελε να τον σκοτώσει αλλά να τον εκφοβίσει / Νέα ενημέρωση 21:11

Στην εξιχνίαση της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου έφτασε η Ελληνική Αστυνομία, μετά τη σύλληψη του 32χρονου Αλβανού, ο οποίος είχε καταφύγει σε καταυλισμό Ρομά στο νομό Αχαϊας.

Ο 32χρονος, είχε αποδράσει από τις Φυλακές Κασσάνδρας τον Σεπτέμβριο, κάνοντας κατάχρηση της άδειας που είχε λάβει από το σωφρονιστικό κατάστημα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣHΣ: Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Το αποτύπωμα που «πρόδωσε» τον έναν από τους δυο δολοφόνους

Στη συνέχεια, «επιστρατεύτηκε» από την αλβανική μαφία προκειμένου να δολοφονήσει τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο.

Ο 32χρονος ομολόγησε την πράξη του και φέρεται να είπε ότι ήθελε να εκφοβίσει τον Ζαφειρόπουλο. "Δεν ήθελα να τον σκοτώσω, έγινε κατά λάθος" είπε στους αστυνομικούς. 

«ΡΙΞΤΟΥ ΜΙΑ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ»

Ο 32χρονος συλληφθείς, κατονόμασε στους αστυνομικούς τους τρεις ισοβίτες, οι οποίοι φέρονται να έταξαν αμοιβή στον 32χρονο και στον συνεργό του, το ποσό των 3.000 ευρώ.

Ο Αλβανός είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο για να κλείσουν το ραντεβού και μάλιστα οι φυσικοί αυτουργοί είχαν λάβει το ποσό των 3.000 ευρώ, ως προκαταβολή. Τα λεφτά αυτά σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά τα παρέδωσε στους φυσικούς αυτουργούς μια γυναίκα.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ, οι Αλβανοί εκβίαζαν μέσω του Ζαφειρόπουλου προκειμένου να λάβουν 5 εκατομμύρια ευρώ από τον Φλώρο της Energa, ενώ μάλιστα απαιτούσαν να τους δώσει και τη διεύθυνσή του.

Οι ηθικοί αυτουργοί παρήγγειλαν στους φυσικούς αυτουργούς να εκφοβίσουν τον γνωστό ποινικολόγο προκειμένου να του αποσπάσουν στοιχεία με την υπόθεση για την οποία κρατούνταν στις Φυλακές και ο δολοφονηθείς δικηγόρος είχε αναλάβει την εκπροσώπηση ενός εκ των κατηγορουμένων. 

ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ Ο 32ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΔΙΑΦΥΓΕΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Ο 32χρονος συλληφθείς, μετά τη δολοφονία του ποινικολόγου, κατέφυγε σε καταυλισμό Ρομά στον νομό Αχαΐας. Στόχος του ήταν να αποφύγει τη σύλληψη και από εκεί, να διαφύγει στη Γερμανία.

Ωστόσο οι αστυνομικοί κατάφεραν να φτάσουν στα ίχνη του από τηλέφωνα και συνομιλίες.

ΠΩΣ ΕΦΤΑΣΑΝ ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΣΤΑ ΙΧΝΗ ΤΟΥ

Εκτός από τα δακτυλικά αποτυπώματα του 32χρονου που βρέθηκαν στο γραφείο του δολοφονημένου ποινικολόγου, οι αστυνομικοί εξέτασαν και τη βολίδα του πιστολιού η οποία προέρχεται από το ίδιο πιστόλι το οποίο είχε χρησιμοποιήσει ξανά σε καβγά Αλβανών για μία γυναίκα και για το λόγο αυτό έγινε επιχείρηση στην οδό Σοφοκλέους, στην Καλλιθέα. 

Στο πλαίσιο των ερευνών που διενεργήθηκαν στις 29 Οκτωβρίου σε διαμέρισμα επί της οδού Σοφοκλέους στην Καλλιθέα, όπου διέμεναν οι φυσικοί αυτουργοί, βρέθηκαν χειροβομβίδες, όπλα και αστυνομικές στολές, ενώ συνελήφθη ένας ακόμη Αλβανός που όμως δεν εμπλέκεται στη δολοφονία

Όσο για τους ηθικούς αυτουργούς;

Οι τρεις ισοβίτες, έχουν κατηγορηθεί για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, παράβαση των νόμου περί όπλων και αλλοδαπών, παραχάραξη, πλαστογραφία και συμπλοκή.

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ.  

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top