Εμπόριο ωαρίων: Ο τιμοκατάλογος για τις δότριες

Αποκαλυπτικά στοιχεία για το κύκλωμα εμπορίας βρεφών και ωαρίων

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία για τον τιμοκατάλογο που ίσχυε για την «πώληση» ωαρίων, που περιλαμβάνονται στη δικογραφία για το κύκλωμα εμπορίας βρεφών και ωαρίων που εξαρθρώθηκε στη Θεσσαλονίκη. 

Κύκλωμα εμπορίας βρεφών: Στα 28.000 ευρώ η ταρίφα

Η δικογραφία παρουσιάστηκε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» και σύμφωνα με αυτήν οι δότριες ωαρίων έπαιρναν από 1.200 – 1.500 ευρώ, χωρίς όμως να διευκρινίζεται αν η ταρίφα αυτή ήταν για κάθε ωάριο ή για κάθε ωοληψία. 

Ζήνα Κουτσελίνη: «Μου πρότειναν να αγοράσω ωάρια μετά από εξωσωματική»

Από αυτά τα χρήματα οι δότριες έδιναν 200 ευρώ στις μεσίτριες, τις γυναίκες δηλαδή που τις έφερναν σε επαφή με τα κέντρα εξωσωματική γονιμοποίησης. 

Θεσσαλονίκη: Κύκλωμα πουλούσε ωάρια και έκανε παράνομες υιοθεσίες

Οι μεσίτριες έπαιρναν άλλα 200 ευρώ από τις κλινικές για τις δότριες που πήγαιναν εκεί.

Με δόσεις οι πληρωμές στις βιολογικές μητέρες 

Όσον αφορά στις υιοθεσίες βρεφών, ακολουθούταν από τα μέλη του κυκλώματος συγκεκριμένη διαδικασία, ώστε να μπορούν να «κρατούν» στο χέρι τις βιολογικές μητέρες έως ότου γεννούσαν και ολοκληρωνόταν η υιοθεσία. 

Έτσι, δίνονταν κάποια χρήματα κατά την παράδοση του νεογνού στην ανάδοχη οικογένεια με τη σύνταξη συμβολαιογραφικής πράξης. 

Η δεύτερη δόση δινόταν ένα μήνα μετά κατά τη σύνταξη νέας πράξης και η εξόφληση γινόταν κατά την εκδίκαση του αιτήματος υιοθεσίας από το Πρωτοδικείο. 

Η αμοιβή των βιολογικών μητέρων που κυοφορούσαν το παιδί για εννέα μήνες ήταν 3.000 – 6.000 ευρώ, ενώ τα μέλη του κυκλώματος, δικηγόροι, γιατροί, κτλ μοιράζονταν πάνω από 20.000 ευρώ, καθώς η ταρίφα για τις υιοθεσίες άγγιζε σε αρκετές περιπτώσεις ακόμα και τις 28.000 ευρώ. 

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα»
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top