Θεσσαλονίκη: Διακινητής μεταναστών πέρασε με κόκκινο-Νεκρός 64χρονος ψάλτης

12 τραυματίες- Πώς γλίτωσε ο οδηγός του τρίτου οχήματος

Συγκλονίζουν οι πληροφορίες που έρχονται στο φως για τη σφοδρή σύγκρουση που σημειώθηκε στη Θεσσαλονίκη, στις 8 το πρωί της Κυριακής. Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και δώδεκα τραυματίστηκαν μετά από σύγκρουση οχημάτων στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Καβάλας, στο ύψος του Αγίου Βασιλείου.

Στο τροχαίο ενεπλάκησαν τρία οχήματα. H σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή που το ένα αυτοκίνητο κόπηκε στη μέση.

Ένα αυτοκίνητο, το οποίο μετέφερε 12 παράνομους μετανάστες κρυμμένους ακόμα και μέσα στο πορτ παγκάζ, παραβίασε κόκκινο σηματοδότη και συγκρούστηκε με όχημα που έβγαινε από το χωριό. Από τη σφοδρή σύγκρουση, το δεύτερο όχημα, έπεσε σε άλλο ΙΧ, μετά στο κράσπεδο και μετά κόπηκε στα δυό.

Νεκρός 64χρονος ψάλτης, κάτοικος του Αγίου Βασιλείου- Μόλις είχε αφήσει τη μητέρα του στην εκκλησία

Θύμα της σφοδρής σύγκρουσης είναι ένας 64χρονος κάτοικος του Αγίου Βασιλείου. Ήταν συνταξιούχος δάσκαλος και ψάλτης της εκκλησίας. Λίγο πριν το μοιραίο τροχαίο, είχε αφήσει τη μητέρα του στην εκκλησία, λένε συντοπίτες του.

ΕΛ.ΑΣ: Δε γινόταν καταδίωξη- Παρακολουθούσαμε από μακριά το όχημα

Σύμφωνα με την αστυνομία δε γινόταν καταδίωξη αλλά το παρακολουθούσαν το όχημα με τους αλλοδαπούς από απόσταση. Ίσως όμως ο 25χρονος Μολδαβός διακινητής το είχε καταλάβει και προσπαθούσε να ξεφύγει. Τότε, οι μαρτυρίες λένε, ότι έκανε το μοιραίο λάθος. «Έτρεχε με ιλιγγιώδη ταχύτητα» λένε μάρτυρες.

Οδηγός του τρίτου εμπλεκόμενου ΙΧ: «Ξάπλωσα πάνω στα καθίσματα και γλίτωσα»

Ο κ. Παναγιώτης Μαυρίδης είναι ο οδηγός του τρίτου οχήματος που ενεπλάκη στο τροχαίο. Σαν από θαύμα γλίτωσε τη ζωή του όταν η εξάτμιση του αυτοκίνητου που οδηγούσε ο άτυχος ψάλτης, εξαιτίας της σύγκρουσης, εκσφενδονίστηκε.

«Ξάπλωσα πάνω στα καθίσματα και γλίτωσα. Απέξω, μπήκε μέσα».

Ο δρόμος έκλεισε για περίπου δύο ώρες. Οι μετανάστες μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top