Μάτι: Συγκίνηση στην κηδεία του ήρωα εθελοντή πυροσβέστη

«Θα μου λείψει η φωνή και το γέλιο του» λέει ο γιος του

Δείτε στο video τι δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο Κυριάκος Δαμιανόγλου

Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε η νεκρώσιμος ακολουθία του ήρωα εθελοντή πυροσβέστη ο οποίος σκοτώθηκε τη Δευτέρα, υστέρα από τροχαίο με το πυροσβεστικό.  Ο Γιάννης Δαμιανόγλου είχε δώσει μεγάλο αγώνα σε Μάτι και Νέο Βουτζά, ενώ ήταν αφοσιωμένος στην εθελοντική πυρόσβεση.

«Έσβησε» ο ήρωας δασοπυροσβέστης του Ματιού- Ανετράπη το πυροσβεστικό

Ο γιος του μίλησε αποκλειστικά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και τον δημοσιογράφο Άρη Λάμπο, λέγοντας πως κρατά σα φυλαχτό «την πίστη του και το φιλότιμό του. Ήταν ένας άνθρωπος ο οποίος κοιτούσε να κάνει τα πάντα για τον συνάνθρωπό του».

Όσο για το τι θα του λείψει περισσότερο από εκείνον;

Η φωνή του το γέλιο του και αυτή η κλήση η οποία έγραφε πάντα "μπαμπάς"..

O Γιάννης Δαμιανόγλου που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο όταν ανετράπη το πυροσβεστικό το οποίο οδηγούσε

Αλτρουιστής μέχρι την τελευταία στιγμή ο Γιάννης Δαμιανόγλου

Είχε αφιερώσει τη ζωή του στην εθελοντική πυρόσβεση. Έπεφτε με αυτοθυσία στη μάχη με τις φλόγες. Με την ίδια αυτοθυσία λειτούργησε και στο τροχαίο, που του στέρησε τη ζωή. Όταν κατάλαβε ότι δεν έπιαναν τα φρένα του πυροσβεστικού προτίμησε να το ρίξει στην άκρη του δρόμου ώστε να μην πέσει σε σπίτια.

Ο ήρωας εθελοντής πυροσβέστης, Γιάννης Δαμιανόγλου

Στην τελετή η οποία έγινε στο Λύρειο ίδρυμα παρευρέθησαν εκτός από φίλους και συγγενείς συνάδελφοι, εθελοντές πυροσβέστες αλλά και πολλοί εκπρόσωποι από τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ο Γιάννης Δαμιανόγλου ήταν «παρών» και στη μεγάλη φωτιά σε Μάτι και Νέο Βουτζά. Το σπίτι του ήταν το πρώτο που κάηκε όμως εκείνος δε σταμάτησε στιγμή να ρίχνεται στη μάχη με τις φλόγες. Μια μάχη άνιση, όπου εκτός από τους ισχυρούς ανέμους οι πυροσβέστες είχαν να αντιμετωπίσουν και μια σειρά λάθος χειρισμών από τον κρατικό μηχανισμό.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top