Ναυτικό δυστύχημα στο Πόρτο Χέλι: Στον εισαγγελέα ο χειριστής του ταχύπλοου

Θα ζητήσει προθεσμία για να απολογηθεί

Στην εισαγγελία Ναυπλίου οδηγήθηκε σήμερα το μεσημέρι ο 44χρονος χειριστής του ταχύπλοου που συγκρούστηκε προχθές το βράδυ με μικρό αλιευτικό στη θαλάσσια περιοχή Θύνι Αργολίδας.

Ο 44χρονος Γάλλος κτηματομεσίτης. Φωτογραφία: Βαγγέλης Μπουγιώτης/ιnTime

Αποτέλεσμα ήταν με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο άνδρες 60 και 70 ετών αντίστοιχα και να τραυματιστεί σοβαρά μία 60χρονη γυναίκα, όλοι αδέλφια.

Πόρτο Χέλι: Αδέλφια οι δύο νεκροί - Τι υποστήριξε ο χειριστής του σκάφους

Το δεκάμετρο ταχύπλοο που έκοψε στη μέση το αλιευτικό. Φωτογραφία: Εurokinissi

Σύμφωνα με όσα είπε ο δικηγόρος του θα του απαγγελθούν οι κατηγορίες από την εισαγγελέα, και στην συνέχεια θα εμφανιστεί στην ανακρίτρια και θα ζητήσει προθεσμία για να προετοιμάσει την απολογία του. «Θα συμπράξει με κάθε τρόπο σε ό,τι του ζητηθεί από τις ελληνικές δικαιοδοτικές και εισαγγελικές αρχές», είπε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος του.

O 44χρονος χειριστής του ταχύπλοου, κατά την άφιξή του στον εισαγγελέα.  Φωτογραφία: Βαγγέλης Μπουγιώτης/ΙnTime

Σημειώνεται ότι ο χειριστής του ταχύπλοου παρουσιάστηκε χθες το πρωί αυτοβούλως στο Λιμεναρχείο παρουσία του δικηγόρου του.Υποβλήθηκε σε αιματοληψία, προκειμένου να διαπιστωθεί αν είχε καταναλώσει αλκοόλ, τα αποτελέσματα της οποίας αναμένονται τη Δευτέρα.

To σκάφος στο οποίο επέβαινε ο Γάλλος χειριστής.Φωτογραφία: Εurokinissi

Η τραυματισμένη γυναίκα από το μικρό αλιευτικό σκάφος νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο Αγ. Σάββας.

Στο ταχύπλοο εκτός του 44χρονου χειριστή επέβαιναν δέκα Γάλλοι τουρίστες, (δύο άνδρες, τρεις γυναίκες και πέντε παιδιά) οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους.

Ο 44χρονος κτηματομεσίτης οδηγείται από τους λιμενικούς στον εισαγγελέα.Φωτογραφία: Βαγγέλης Μπουγιώτης/ΙnTime

Γάλλος επιχειρηματίας ο χειριστής

Ο 44χρονος επιχειρηματίας στον χώρο των ακινήτων, είναι μόνιμος κάτοικος Βελγίου, παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών. Στο Πόρτο Χέλι είχε πάει για διακοπές με την οικογένειά του αλλά και για επαγγελματικούς λόγους, καθώς είχε αγοράσει κάποια ακίνητα. Φανερά σοκαρισμένος στην πολύωρη κατάθεσή του, επαναλάμβανε ότι και εκείνος συμμετείχε από την πρώτη στιγμή στις έρευνες για τον εντοπισμό και την διάσωση.

Μετά τη σύγκρουση οδήγησα στη στεριά τους 10 επιβαίνοντες και πήγα πάλι μέσα για να βρω τα άτομα. Βούτηξα πολλές φορές. Ανέσυρα τη μία σορό. Ξαναβούτηξα για να βρω και τους υπόλοιπους. Στην προσπάθειά μου να βοηθήσω στην ανεύρεση των ανθρώπων, τραυματίστηκα. Δεν το έβαλα στα πόδια. Είμαι ακόμα σοκαρισμένος.

Άνδρες του Λιμενικού στη θαλάσσια περιοχή όπου σημειώθηκε το ναυτικό δυστύχημα.Φωτογραφία: Εurokinissi

Το χρονικό του ναυτικού δυστυχήματος 

Η τραγωδία συνέβη όταν ένα ταχύπλοο φουσκωτό σκάφος στο οποίο επέβαιναν δέκα Γάλλοι υπήκοοι (δύο άνδρες, τρεις γυναίκες και πέντε παιδιά) συγκρούστηκε με ξύλινο αλιευτικό στο οποίο επέβαιναν τρεις Έλληνες (δύο άνδρες και μία γυναίκα).

Το δεκάμετρο ταχύπλοο εμβόλισε το αλιευτικό την ώρα που εκείνο σήκωνε δίχτυα. «Πέρασε από πάνω του» δήλωσε ο δήμαρχος Σπετσών, Παναγιώτης Λυράκης, μιλώντας στο Open.

Ο 44χρονος χειριστής του σκάφος που έκοψε στα δύο το ξύλινο αλιευτικό. Φωτογραφία: Βαγγέλης Μπουγιώτης/ΙnTime

Από τη σφοδρή σύγκρουση το αλιευτικό βυθίστηκε. Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις του Λιμενικού, που ανέσυραν νεκρούς τους δύο άνδρες. Η γυναίκα διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε αρχικά στο στο νοσοκομείο Άργους και από εκεί σε μονάδα στο Γενικό Κρατικό Νικαίας. Ωστόσο λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής της κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά της στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Άγιος Σάββας».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top