Θερμή εισβολή από αύριο, πολλά μποφόρ και μεγάλος κίνδυνος πυρκαγιών

Μετά τον Δεκαπενταύγουστου θα υποχωρήσει η ζέστη

Δείτε το video από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star 

Από αύριο θα ξεκινήσει η θερμή εισβολή, η οποία θα διαρκέσει μετά το τέλος της εβδομάδας του Δεκαπενταύγουστου.

Λόγω των καιρικών φαινομένων (πολλή ζέστη, ξηρασία και μποφόρ), χρειάζεται ιδιαίτερα μεγάλη προσοχή καθώς ο κίνδυνος των δασικών πυρκαγιών θα είναι ιδιαίτερα αυξημένος σε πολλές περιοχές.

«Καμίνι» από σήμερα όλη η χώρα: Πού θα «χτυπήσει» κόκκινο η θερμοκρασία;

Συγκεκριμένα σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το μεσημέρι της Παρασκευής η θερμοκρασία θα φτάσει τους 40 βαθμούς Κελσίου στη θεσσαλική πεδιάδα και τη Δυτική Ελλάδα, ενώ σε αρκετές ακόμη περιοχές θα πλησιάσει τους 37 με 38 βαθμούς Κελσίου.

Η κατανομή της μέγιστης θερμοκρασίας που αναμένεται το μεσημέρι της Παρασκευής 09/08. Φωτογραφία: meteo

Η απουσία φαινομένων κατά το προσεχές διάστημα  θα ενισχύσει την ξηρασία, η οποία σε συνδυασμό με τους ενισχυμένους βόρειους ανέμους που θα πνέουν σε αρκετές περιοχές της χώρας και τους ανατολικούς-βορειοανατολικούς ανέμους που θα επικρατήσουν στη Δυτική Ελλάδα, θα αυξήσουν σημαντικά τον κίνδυνο εκδήλωσης και εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών.

Βαθμός επικινδυνότητας για εκδήλωση και εξάπλωση δασικών πυρκαγιών την Παρασκευή 09/08. Φωτογραφία: meteo

Ακόμη και την Παρασκευή 09/08 οπότε το μελτέμι στο Αιγαίο δεν αναμένεται να ξεπεράσει τα 5 με 6 μποφόρ, ο κίνδυνος δασικών πυρκαγιών είναι υψηλός σε αρκετές περιοχές, λόγω των ζεστών και ξηρών συνθηκών.

Το μελτέμι που θα πνέει στο Αιγαίο θα ενισχυθεί από το Σάββατο 10 Αυγούστου και θα φτάνει τοπικά τα 7 μποφόρ, με ενδεχόμενο να προκληθούν μικροπροβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

Σύσκεψη για τα έντονα καιρικά φαινόμενα στην Αττική

Σύσκεψη με διευθυντικά - επιστημονικά στελέχη της ΕΜΥ, τη συμμετοχή του αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, Νάσου Αναγνωστόπουλου και υπηρεσιακούς παράγοντες, είχε η πρόεδρος της Συντονιστικής Μητροπολιτικής Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας και Ασφάλειας της Περιφέρειας Αττικής και αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών, Σοφία Κορωναίου – Καμπά.

Η σύσκεψη σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αποφασίστηκε λόγω των νέων δεδομένων που προκύπτουν από τα επαναλαμβανόμενα έντονα καιρικά φαινόμενα που εκδηλώνονται με «αυξημένη συχνότητα» στο λεκανοπέδιο της Αττικής και στον πλανήτη.

Το Περιφερειακό Σχέδιο για την Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή, σημείωσε η πρόεδρος της επιτροπής εκπονείται στο πλαίσιο των κατευθύνσεων του Εθνικού Σχεδιασμού που ενσωματώνει διεθνείς και ευρωπαϊκές συμβάσεις και πρωτόκολλα. 

Αναφερόμενη στην εφαρμογή "CivilAttica", η οποία αναπτύχθηκε με πρωτοβουλία της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, σημείωσε, ότι αφορά στην άμεση ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τις προβλέψεις της ΕΜΥ για τις καιρικές συνθήκες που αναμένεται να επικρατήσουν, είναι για συσκευές με λειτουργικό σύστημα Android (κινητά τηλέφωνα, tablet κ.ά.) και είναι αναρτημένη στο Google Play Store στο σύνδεσμο: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.dpap.pattweatherapp».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top