Ρουμάνοι «ποντικοί» είχαν ρημάξει τα καταστήματα στη Ζάκυνθο

Κυκλοφούσαν με βαν και προσποιούνταν τους πελάτες στα ανυποψίαστα θύματα

Περιπολικό της Άμεσης Δράσης

Σπείρα Ρουμάνων διαρρηκτών είχε γίνει ο «φόβος και τρόμος» για τους καταστηματάρχες στη Ζάκυνθο.

Πρόκεται για έντεκα σεσημασμένους κακοποιούς, οι οποίοι κυκλοφορούσαν στο νησί του Ιονίου με ένα μίνι βαν και χρησιμοποιώντας διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, εισέβαλαν σε καταστήματα τουριστικών ειδών, σούπερ μάρκετ και κάβες.

Εμφανίζονταν στα καταστήματα ως πελάτες και απασχολούσαν τους υπαλλήλους, ενώ οι συνεργοί τους «άδειαζαν» τα ράφια, δίχως να γίνονται αντιληπτοί. Αφού τα έκρυβαν επιμελώς σε ειδικές τσέπες στα ρούχα τους, τα φόρτωναν στο βανάκι και εξαφανίζονταν.

Έπειτα από πολύμηνη παρακολούθηση και αξιοποιώντας το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Ζακύνθου κατάφεραν να εντοπίσουν τα μέλη της συμμορίας.

Συνολικά συνελήφθησαν 11 άτομα, υπήκοοι Ρουμανίας,  μεταξύ 18 έως και 43 χρονών. Επίσης πολλά από τα κλοπιμαία βρέθηκαν στην κατοχή τους ή σε αποθήκη που νοίκιαζαν για να τα κρύβουν. 

Από το Τμήμα Ασφαλείας Ζακύνθου που διενεργεί την προανάκριση εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες αντίστοιχες πράξεις. Οι έντεκα συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top