Βαρβάρα Φύτρου στο STAR: «Θέλω να τιμωρηθούν οι ένοχοι για το Μάτι»

Οι κάτοικοι έστειλαν επιστολή στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Συνεχίζουν να αποκαλύπτονται οι συνέπειες από την ψήφιση του νέου ποινικού κώδικα. Μετά την περίπτωση Φλώρου, στα «μαλακά» θα πέσουν οι υπαίτιοι για την τραγωδία στο Μάτι. Η εξέλιξη έχει προκαλέσει βέβαια σφοδρές αντιδράσεις. Η Βαρβάρα Φύτρου που έχασε τα παιδιά και τον άντρα της, μιλάει αποκλειστικά στην Τασούλα Παπανικολάου για το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR.

Έναν χρόνο μετά την τραγωδία η Βαρβάρα Φύτρου ζητά απαντήσεις. Ποιοι ευθύνονται για το θάνατο των δυο παιδιών της, Εβίτας και Ανδρέα και του συζύγου της Γρηγόρη;

«Θέλω να τιμωρηθούν οι ένοχοι όποιοι και αν είναι αυτοί» λέει στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR.

Αποκάλυψη STAR για τις ποινικές διώξεις στο Μάτι

Οι ποινικές διώξεις που έχουν ασκηθεί μέχρι στιγμής για το Μάτι είναι σε βαθμό πλημμελήματος. Εμπρησμός από αμέλεια, ανθρωποκτονία από αμέλεια, σωματικές βλάβες από αμέλεια, όπως αποκάλυψε η Κάτια Μακρή στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR με τον νέο ποινικό κώδικα οι υπεύθυνοι θα τιμωρηθούν το πολύ με 5 χρόνια και σε κάθε περίπτωση θα είναι ελεύθεροι. 
«Είναι καραμπινάτη ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο δια παραλείψεως. Έχουμε τα στοιχεία αυτά, τους τα έχουμε ζητήσει τυπικά, το αποφεύγουν όμως. Δε θέλουν να πάρουμε αντίγραφα της δικογραφίας και το αποφεύγουν με διάφορα ψέματα και τερτίπια» λέει ο Βασίλης Καπερνάρος, δικηγόρος της Βαρβάρας Φύτρου.

Επιστολή των κατοίκων στον Κ.Μητσοτάκη

Οι κάτοικοι στο Μάτι βιώνουν ακόμα την απόλυτη καταστροφή. Η συντονιστική επιτροπή έχει στείλει επιστολή στον Κυριάκο Μητσοτάκη και ζητά να τον συναντήσουν για τα δεκάδες προβλήματα που παραμένουν άλυτα, μετά τη φονική πυρκαγιά. 

Μια σπίθα αρκεί για να ζωντανέψει ο εφιάλτης

Ένα χρόνο μετά την τραγωδία, σκουπίδια παραμένουν στην άκρη του δρόμου. Έχουν πεταχτεί ακόμα και ξύλινα τραπέζια, παράθυρα, ακόμη κι ένας καναπές. 

Δεν έχει απομακρυνθεί ο αμίαντος, όπως λένε οι κάτοικοι, ενώ αποκαρδιωτική ήταν η εικόνα και στην παραλία. Ελάχιστοι λουόμενοι, καμένα παντού. 

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top