Παιδικοί Σταθμοί ΕΣΠΑ: Αναρτήθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα

Τέλος η αγωνία για χιλιάδες οικογένειες

παιδικός σταθμός

Αναρτήθηκαν στο eetaa.gr τα προσωρινά αποτελέσματα για την εισαγωγή στους βρεφονηπιακούς σταθμούς μέσω ΕΣΠΑ. 

Τα οριστικά αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν στις 28 Ιουλίου. Όσοι γονείς έχουν καταθέσει ελλιπή φάκελο ή έχουν κάποιο πρόβλημα στις αιτήσεις τους μπορούν να υποβάλουν ενστάσεις από τη Δευτέρα 15 Ιουλίου έως την Τετάρτη 17 Ιουλίου. 

Δείτε τα αποτελέσματα εδώ

Ο προϋπολογισμός του Προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» για το σχολικό έτος 2019-2020, που αφορά στους παιδικούς σταθμούς καθώς και στα ΚΔΑΠ & ΚΔΑΠ ΜΕΑ ανέρχεται σε 270 εκ. ευρώ για την περίοδο 2019 –2020, από 234 εκ. που ήταν πέρσι.

Το Πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, με 60 εκ. ευρώ και από εθνικούς πόρους με 210 εκατομμύρια ευρώ. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι δημόσιοι και οι ιδιωτικοί σταθμοί.

Φέτος θα ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις που πληρούν τις προϋποθέσεις, με μία οριστική κατανομή, ώστε οι γονείς να γνωρίζουν εξαρχής τα οριστικά αποτελέσματα και εάν δικαιούνται voucher.
Τα κριτήρια επιλογής
Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν οι άνεργες μητέρες και οι εργαζόμενες (μισθωτές ή αυτοαπασχολούμενες) στον ιδιωτικό τομέα. Αποκλείονται οι δημόσιοι υπάλληλοι.

Κριτήρια επιλογής είναι η οικογενειακή οικονομική κατάσταση (εισόδημα), η εργασιακή θέση της αιτούσας και η οικογενειακή τους κατάσταση (τρίτεκνες πολύτεκνες, ΑΜΕΑ). Εκτός κριτηρίων είναι οι αιτούντες ΑΜΕΑ, των οποίων όλες οι αιτήσεις γίνονται δεκτές.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top