Αποφυλακίστηκε ο Νίκος Ρωμανός μετά από έξι χρόνια

Του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς στη φυλακή

Ο Νίκος Ρωμανός αποφυλακίστηκε, την Τετάρτη, μετά από κράτηση έξι ετών. Αφορμή στάθηκε η απόφαση του Αρείου Πάγου με την οποία του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μέσα στη φυλακή και η μείωση της ποινής του από τα 18 στα 14 χρόνια από το πενταμελές εφετείο κακουργημάτων τον περασμένο Μάιο.

Ο συνήγορός του, Θεόδωρος Μαντάς, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αποφυλάκιση του εντολεως του «με την οποία έκλεισε ένας κύκλος δικαστικής εμπλοκής έξι και πλέον ετών».

Ο Νίκος Ρωμανός είχε συλληφθεί τον Φεβρουάριο του 2013 μαζί με 3 ακόμη άτομα για απόπειρα ένοπλης ληστείας στην Αγροτική Τράπεζα και στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στο Βελβεντό Κοζάνης.

Οι πράξεις αυτές δε συνδέθηκαν τελικά με τους «Πυρήνες της Φωτιάς», καθώς αθωώθηκε για συμμετοχή στην εν λόγω οργάνωση, και καταδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό σε ποινή κάθειρξης 11 ετών. 

Καταδικάστηκε, επίσης, σε 18 χρόνια κάθειρξη για κατοχή και τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών το 2012. Μεταξύ των «στόχων» το σπίτι του έγκλειστου, σήμερα, πρώην υπουργού, Γιάννου Παπαντωνίου. Στην απόφαση της 26ης Μαρτίου του 2018, το Εφετείο δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό.

Προσέφυγε στον Άρειο Πάγο, αναφέροντας πως: «κατάφερε να παρακολουθήσει και να ολοκληρώσει με επιτυχία τη φοίτησή του στο Σχολείο των φυλακών και να λάβει Απολυτήριο Λυκείου. Ακολούθως, ο κατηγορούμενος μετά από πολύ προσπάθεια και παραμένοντας ακόμη έγκλειστος, κατάφερε να εισαχθεί μετά από επιτυχείς εξετάσεις στη Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Αθήνας. Λαμβάνει σε καθημερινή βάση εκπαιδευτικές άδειες με ηλεκτρονική επιτήρηση για παρακολούθηση των μαθημάτων της Σχολής. Τους όρους της χορήγησης των αδειών αυτών τηρεί μάλιστα απαρέγκλιτα, χωρίς να έχει δημιουργηθεί ποτέ το οποιοδήποτε θέμα με την ηλεκτρονική επιτήρησή του»

Παράλληλα, έχει καταφέρει να περάσει με επιτυχία μέχρι και σήμερα σχεδόν είκοσι μαθήματα της Σχολής του, με αποτέλεσμα να βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά στην ολοκλήρωση των σπουδών του, σαν προστάδιο μάλιστα της μελλοντικής ομαλής κοινωνικής του επανένταξης στην κοινωνία.

Ο Αρειος Πάγος αναγνώρισε το ελαφρυντικό και επέστρεψε τη δικογραφία στο Εφετείο, το οποίο ευθυγραμμίστηκε πλήρως με αποτέλεσμα να φτάσουμε στην αποφυλάκισή του. 

Ρεπορτάζ: Κωνσταντίνος Γεώργιζας

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top