Σκότωσαν τη βιολόγο στα Χανιά: Της έφραξαν το στόμα και τη μύτη

Ο δράστης της έκοψε το αυτί

Ξεκάθαρη δολοφονία. Αυτό είναι το συμπέρασμα των αρχών για τον θάνατο της Αμερικανίδας βιολόγου Suzanne Eaton, μετά από το πόρισμα του ιατροδικαστή που πραγματοποίησε νεκροτομή στη σορό της βιολόγου. 

Η ιατροδικαστική εξέταση αποδίδει τον θάνατο της 60χρονης επιστήμονα σε ασφυξία. Οι ιατροδικαστές, Σ. Μπελιβάνης και Α. Παπαδομανωλάκης διαπίστωσαν ότι ο δράστης ή οι δράστες έφραξαν το στόμα και τη μύτη της άτυχης γυναίκας, προκαλώντας τον θάνατό της. 

Η σορός έφερε τραύματα από μαχαίρι σε διάφορα σημεία του σώματός της και ο δράστης της είχε κόψει το αυτί. Οι ιατροδικαστές προχώρησαν και σε ακτινολογική εξέταση της.

Πάντως, επειδή η σορός ήταν σε προχωρημένη σήψη θα συνεχιστεί η διερεύνηση του περιστατικού από τους ιατροδικαστές με ιστολογικές και άλλες εξετάσεις.

Η σπηλιά, όπου βρέθηκε νεκρή η βιολόγος

Σε αυτό το δύσβατο σημείο που βλέπετε στις φωτογραφίες βρέθηκε η σορός της 60χρονης Αμερικανίδας βιολόγου, που την Πέμπτη 4 Ιουλίου είχε εξαφανιστεί στην περιοχή Κολυμπάρι στα Χανιά. 

Η σπηλιά όπου βρέθηκε νεκρή η Αμερικανίδα βιολόγος, Suzanne Eaton/ Φωτογραφία: flashnews.gr

Όπως μεταδίδει το flashnews.gr, πρόκειται για μια τρύπα – σπηλιά στην περιοχή Πύργος Ψηλονέρου του δήμου Πλατανιά, καλυμμένη από βλάστηση, περίπου 100 μέτρα από τον κοντινότερο αγροτικό δρόμο, η οποία οδηγεί σε δαιδαλώδη τούνελ, απομεινάρια από τη γερμανική κατοχή της Κρήτης.

Μυστήριο γύρω από τη σπηλιά που εντοπίστηκε η σορός της βιολόγου στα Χανιά

H σπηλιά οδηγεί σε τούνελ/ Φωτογραφία: flashnews.gr

Η σορός της Αμερικανίδας βιολόγου εντοπίστηκε από δύο πολίτες που ειδοποίησαν τις αρχές. Βρισκόταν σε απόσταση δέκα χιλιομέτρων από το σημείο όπου τις τελευταίες ημέρες ήταν σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό της. 

Στα χωράφια έξω από την είσοδο έχουν πλέον απομείνει τα υλικά που χρησιμοποίησε το κλιμάκιο του εγκληματολογικού που ερεύνησε εξονυχιστικά την περιοχή και οι άντρες της 3ης ΕΜΑΚ που ανέλαβαν το δύσκολο έργο ανάσυρσης της σορού από βάθος περίπου 60 μέτρων.

Τα απομεινάρια των ερευνών στα χωράφια έξω από την είσοδο της σπηλιάς / Φωτογραφία: flashnews.gr

Τα σενάρια που εξετάζει η αστυνομία

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας εξετάζουν βήμα προς βήμα τις πιθανές κινήσεις της 60χρονης Αμερικανίδας ως την στιγμή που έφτασε στο τούνελ, όπου βρέθηκε νεκρή, μία εβδομάδα μετά την εξαφάνισή της από το ξενοδοχείο όπου είχε καταλύσει. 

Η απόσταση που φέρεται να περπάτησε η βιολόγος/ Φωτογραφία: flashnews.gr

Παραμένει άγνωστο αν έφτασε μόνη στο δαιδαλώδες τούνελ που χρησιμοποιούσαν ως πυριτιδαποθήκη οι Γερμανοί κατακτητές, ή αν δολοφονήθηκε σε άλλη περιοχή και ο δράστης (ή οι δράστες) τη μετέφερε νεκρή εκεί, για να κρύψει την σορό σε βάθος 60 μέτρων από την είσοδο.

Με την βοήθεια των ειδικών της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας, που έφτασαν στα Χανιά από την Αθήνα, οι αστυνομικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο το πτώμα να πετάχτηκε στο σημείο όπου βρέθηκε από μια τρύπα στην οροφή του τούνελ, που είχε κατασκευαστεί για να αερίζεται το εσωτερικό.

Διεθνές ενδιαφέρον για τη δολοφονία της 60χρονης

Ο θάνατος της Αμερικανίδας, Suzanne Eaton, έχει γίνει θέμα και σε πολλά διεθνή μέσα ενημέρωσης. 

Δημοσίευμα στο Time για την Αμερικανίδα Βιολόγο
 

Πηγή: flashnews.gr , cretalive.gr

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top