Οχιά κουλουριασμένη σε τελάρο τρομοκράτησε οικογένεια στη Θεσσαλονίκη

Είναι το πιο επικίνδυνο ελληνικό φίδι

Μία οχιά κουλουριασμένη σε ένα τελάρο με βερίκοκα κατατρόμαξε μία οικογένεια στη Θεσσαλονίκη. 

Τα βερίκοκα που αγόρασε αμέριμνος από χωριό της Πέλλας ένας οικογενειάρχης, έκρυβαν μέσα τους το ανήλικο φιδάκι, το οποίο αναστάτωσε με την παρουσία του τη μισή δυτική Θεσσαλονίκη, όχι όμως τον ερπετολόγο Ηλία Στραχίνη που είναι συνηθισμένος σε συναπαντήματα τέτοιου είδους.

Η οχιά είναι το πιο επικίνδυνο ελληνικό φίδι

Οι οχιές είναι τα πιο επικίνδυνα ζώα της ελληνικής επρετοπανίδας, ωστόσο το κακό όνομα που τις συνοδεύει δεν περιγράφει με ακρίβεια την πραγματικότητα.

«Δεν είναι επιθετικά ζώα όπως φημολογείται. Κρατήστε μία απόσταση 2 μέτρων για να είστε ασφαλής» εξηγεί ο ερπετολόγος,Ηλίας Στραχίνης.

Σύμφωνα με τους ειδικούς το δηλητήριο της οχιάς δρα αργά και ο θάνατος εξ΄αιτίας του έρχεται μετά από μερικές μέρες, μόνο εφ΄όσον το θύμα δεν τύχει περίθαλψης. Στην Ελλάδα ζουν πέντε διαφορετικά είδη του συγκεκριμένου φιδιού με λίγο - πολύ κοινά χαρακτηριστικά. 

«Έχουμε το πρώτο χαρακτηριστικό ζιγκ - ζαγκ χοντρό κατά μήκος της ράχης, κοντόχοντρο φίδι, ενώ τα υπόλοιπα φίδια τα ακίνδυνα είναι μακρόστενα, το κεφάλι είναι πάρα πολύ πλατύ, είναι οι αδένες που φέρουν το δηλητήριο εδώ και η ουρά της στενεύει απότομα» προσθέτει ο Ηλίας Στραχίνης.

Τις επόμενες μέρες η μικρούλα οχιά της Θεσσαλονίκης θα αφεθεί ελεύθερη στο φυσικό της περιβάλλουν.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top