36χρονος πέθανε μετά από επέμβαση για απώλεια βάρους- Ένοχος ο γιατρός

Το Εφετείο τον καταδίκασε σε ποινή 3,5 χρόνων φυλάκισης

Δικαίωση ήταν η απόφαση του Εφετείου για την οικογένεια ενός 36χρονου. Ήταν στις 24 Μαΐου του 2014 όταν ο Δημήτρης έχασε τη ζωή του. Μια επέμβαση για απώλεια βάρους ήταν η αιτία που του κόστισε τη ζωή. Ο γιατρός κρίθηκε αθώος σε πρώτο βαθμό, αλλά το Εφετείο τον έκρινε ένοχο για ανθρωποκτονία από αμέλεια και τον καταδίκασε σε 3,5 χρόνια φυλάκιση. 

Το μόνο πρόβλημα του Δημήτρη ήταν τα παραπανίσια κιλά. Με ύψος 1,85 μ. και βάρος περίπου 120 κιλά, θεωρείτο οριακά παχύσαρκος. Ο 36χρονος είχε σχέση επί εννέα χρόνια με τη σύντροφό του και πριν μπει στο χειρουργείο, έκαναν σχέδια για να παντρευτούν. 

Το χειρουργείο έγινε και όλα άλλαξαν από τότε. Ο 36χρονος έχασε 10 κιλά μέσα σε 10 μέρες και συνολικά 25 μέσα σε δύο μήνες. Είχε φτάσει σε σημείο όχι μόνο να μην μπορεί να φάει αλλά να μην μπορεί να καταπιεί ούτε νερό. Ο γιατρός απέδωσε την απώλεια τόσων κιλών σε ψυχολογικούς παράγοντες και του χορήγησε φαρμακευτική αγωγή. Στη συνέχεια, ο Δημήτρης υποβλήθηκε και σε δεύτερο χειρουργείο αλλά η κατάστασή του χειροτέρεψε. 

«Έκανε πτύχωση στομάχου» εξηγεί η σύντροφός του και προσθέτει ότι «ήταν δική του απόφαση να χειρουργηθεί για να χάσει βάρος. Προφανώς τον έπεισε και ο συγκεκριμένος γιατρός».

«Νιώθω δικαιωμένη από την απόφαση της Δικαιοσύνης για να δικαιωθεί η ψυχή του παιδιού μου κι εύχομαι να γίνει παράδειγμα για άλλους γιατρούς. Να μη συμβεί σε καμιά οικογένεια αυτό που έγινε στη δική μας» είπε με δάκρυα στα μάτια η μητέρα του.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top