Λέσβος: Ασελγούσε σε τρία αδέλφια- Σιωπούσε η μητέρα τους

Απών ο βιολογικός πατέρας- Η μάνα τα άφηνε στον γείτονά της κι έφευγε

παιδιά

Η απόλυτη φρίκη ξαναζωντάνεψε στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Βορείου Αιγαίου στη Χίο την Παρασκευή 21 Ιουνίου. Στο εδώλιο ένας 70χρονος  από χωριό της Λέσβου, ο οποίος κατηγορείτο για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων και βιασμό κατ’ εξακολούθηση. Θύματα τρία ανήλικα παιδιά που φιλοξενούσε. Εν τέλει καταδικάστηκε σε 20 χρόνια κάθειρξη χωρίς αναστολή. 

Περιστατικά βιασμού και συμπεριφορές εγκληματικές ακούστηκαν, λέξη προς λέξη στο δικαστήριο, προκαλώντας αποτροπιασμό για τον κατηγορούμενο. Ο 70χρονος αρνήθηκε τα πάντα, προσπαθώντας να πείσει Δικαστές και Εισαγγελέα πόσο πονόψυχος είναι αναλαμβάνοντας την ευθύνη τριών ανήλικων παιδιών. Ο ίδιος δε, επικαλέστηκε ότι «έχει «εκπαιδεύσει αθλητικά εκατοντάδες παιδιά». Κάτι που έπραττε έως πρόσφατα, μιας και από το 2015 που σχηματίσθηκε η δικογραφία δεν είχαν επιβληθεί σε βάρος του περιοριστικοί όροι.

Το χρονικό

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, το 2015, η αστυνομία κλήθηκε στο σπίτι του 70χρονου, σε χωριό της Λέσβου, ύστερα από πολύ δυνατές φωνές. Μεγάλη αστυνομική δύναμη έφτασε στο σημείο χτυπώντας την πόρτα του σπιτιού, έξω από το οποίο φέρεται ο ιδιοκτήτης του σπιτιού να είχε τοποθετήσει και κάμερες. Δεν άνοιγε κανείς. Χρειάστηκε να περάσει αρκετή ώρα, σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν στην ακροαματική διαδικασία, ώστε ο κατηγορούμενος να θεωρήσει ότι έφυγε η αστυνομία, να ανοίξει την πόρτα και… τελικά η αστυνομικοί να μπουν στο σπίτι. Τότε αρχίσει «να ξετυλίγεται το κουβάρι».

Τρία παιδιά, ένα αγόρι και δυο κορίτσια, 10, 12 και 14 ετών αντίστοιχα διηγήθηκαν τα πάντα. Όπως επίσης, ότι επί ένα χρόνο ο 70χρονος τους κακοποιούσε, τους απειλούσε με ασιτία, ότι θα τους πάρει η Πρόνοια και δε θα ξαναδούν τη μητέρα τους. 

Απουσία του βιολογικού πατέρα- Τα φιλοξενούσε ο 70χρονος

Σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν στην ακροαματική διαδικασία, ο βιολογικός πατέρας των παιδιών είχε προβλήματα με τη δικαιοσύνη και ήταν απών. Η μητέρα, μετακόμισε κοντά στο σπίτι του 70χρονου. Φαίνεται πως αναπτύχθηκε μια οικειότητα μεταξύ τους, με τη μητέρα να απουσιάζει αρκετά συχνά, ακόμα και πολλές ημέρες στο εξωτερικό.

Ο 70χρονος που ήθελε να επισκεφτεί τα δικά του παιδιά στο εξωτερικό, ζήτησε και πήρε τη συγκατάθεση της μητέρας, ώστε να πάρει στο ταξίδι μαζί του, μία από τις δύο κόρες της. Σε αυτό το ταξίδι ξεκίνησε για το κορίτσι το μαρτύριο.

Με τον γυρισμό τους, το κορίτσι επεσήμανε ότι τα είπε όλα στη μητέρα- γεγονός που παραδέχτηκε και η ίδια («κάτι μου είχε πει»…), αλλά η μητέρα δεν έδωσε σημασία.

Τα παιδιά περιέγραψαν το καθημερινό τους μαρτύριο. Το ζήτημα είναι ότι οι περισσότεροι στο χωριό φέρονται να γνώριζαν, αλλά κανείς δε μιλούσε. Τα παιδιά απουσίαζαν συνεχώς από το σχολείο ή συχνά εμφανίζονταν με μελανιές αλλά κανείς δε φαίνεται να ασχολήθηκε περαιτέρω. Το ίδιο συνέβη όταν οδηγήθηκαν σε δημόσιες υπηρεσίες Υγείας, με φλεγμονή στα γεννητικά τους όργανα, συνοδευόμενοι από κάποιον που δεν ήταν συγγενής τους, αλλά κανείς δεν το έψαξε παραπάνω… 

πληροφορίες από stonisi.gr
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top