Καιρός σε… σύγχυση: Έρχεται κακοκαιρία «εξπρές» με χαλάζι και καταιγίδες

Δείτε ποιες περιοχές θα επηρεαστούν περισσότερο

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ για σήμερα, Δευτέρα, προειδοποιώντας για ισχυρές βροχές και καταιγίδες, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα. 

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, στα βόρεια της χώρας θα σημειωθούν κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους.

Αρχικά θα επηρεαστούν η κεντρική – ανατολική Μακεδονία και η Θράκη και το μεσημέρι και το απόγευμα η δυτική Μακεδονία, η Θεσσαλία, οι Σποράδες και πρόσκαιρα η Ήπειρος. Εξασθένηση των φαινομένων προβλέπεται τις βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν σε ένταση στα πελάγη τοπικά τα 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βόρεια, όμως στα νότια θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα.

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Αρχικά στην κεντρική – ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στη δυτική Μακεδονία, νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα με εξασθένηση το βράδυ.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα στο Θρακικό τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη τοπικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά, πρόσκαιρα ισχυρές στην Ήπειρο.
Άνεμοι: Αρχικά ασθενείς και στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί έως 4 μποφόρ. Σταδιακά από το μεσημέρι θα γίνουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 35 και στα νότια έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Στα βόρεια λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από τις μεσημβρινές ώρες στη Θεσσαλία και τις Σποράδες θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, που από τις βραδινές ώρες θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος, όμως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία 5 μποφόρ. Στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 37 και κατά τόπους 38 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στην Κρήτη έως 6 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα στις Κυκλάδες σε βόρειους 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Βαθμιαία στα βόρεια θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις.
Άνεμοι: Στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και από το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ. Στα νότια δυτικών διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και από αργά το απόγευμα βόρειοι βορειοανατολικοί στα ανατολικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές από τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο Τρίτη 25-06-2019

Στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, πλην Θράκης, άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες.
Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, όμως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα ορεινά σποραδικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5 και στο Ιόνιο 6 μποφόρ. Στα ανατολικά 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο έως 7 μποφόρ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top