Σε οικισμό-πρότυπο θα μετατραπεί το Μάτι μετά τις φονικές πυρκαγιές

Τι προβλέπει το ειδικό χωρικό σχέδιο

Έπρεπε να καεί το Μάτι για να γίνει το αυτονόητο. Με ειδικό χωρικό σχέδιο, οι περιοχές που δοκιμάστηκαν από τη φονική πυρκαγιά θα ανοικοδομηθούν, ώστε η περιοχή να μετατραπεί σε οικισμό-πρότυπο. 

Όπως θα δείτε και στο video, όσοι κάτοικοι απέμειναν στο Μάτι, τις πρώτες ηλιόλουστες ημέρες κατέβηκαν να απολαύσουν τη θάλασσα. Η ταβέρνα στην «Αργυρά Ακτή» εκεί όπου δεκάδες άνθρωποι έμειναν για ώρες στο νερό προκειμένου να σωθούν από το μένος της φωτιάς, ετοιμάζεται να ανοίξει ξανά.

Μάτι: Εννέα μήνες μετά, ο εφιάλτης είναι ζωντανός - Οδοιπορικό του star.gr στον καμένο παράδεισο

Τι προβλέπει το ειδικό χωρικό σχέδιο

Περίπου 8000 στρέμματα στους Δήμους Ραφήνας και Μαραθώνα πρόκειται να ανοικοδομηθούν. Στόχος του σχεδίου να μετατρέψει την περιοχή σε πρότυπο, με δόμηση του παραθεριστικού οικισμού, προστασία των ρεμάτων και πρόσβαση στη θάλασσα.

Ο πρότυπος οικισμός θα περνά από το Κόκκινο Λιμανάκι, το Μάτι, την Αμπελούπολη, τον Άγιο Ανδρέα και θα σταματά στη οδό Αεροπορίας στο Ζούμπερι, ενώ από την πάνω μεριά της Μαραθώνος θα συμπεριλαμβάνει και τον Προβάλινθο.

Το ειδικό χωρικό σχέδιο προβλέπει διαπλάτυνση στενών που εξασφαλίζουν την πρόαβαση προς τη θάλασσα, ενώ περιλαμβάνεται επίσης η μονοδρόμηση και διαπλάτυνση της Λεωφόρου Ποσειδώνος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top