Έγκλημα στις Σέρρες: Στο εδώλιο ο 29χρονος για τον φόνο του παρκαδόρου

Πώς είχε γίνει ο φόνος σε νυχτερινό κέντρο - Τι λέει ο κατηγορούμενος

σερρες εγκλημα

Αναβιώνει την Παρασκευή στο Εφετείο Θεσσαλονίκης το τραγικό έγκλημα με θύμα ένα 40χρονο υπάλληλο παρκινγκ σε νυχτερινό κέντρο στις Σέρρες, τον Ιούλιο του 2014.

Για το έγκλημα συνελήφθη ένας νεαρός άντρας 29 ετών. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο δράστης δανείστηκε τη μηχανή ενός φίλου του και πήγε  στο νυχτερινό μαγαζί, όπου εργαζόταν το θύμα.

Μετά από έντονη συνομιλία που είχαν μεταξύ τους, ο 29χρονος φέρεται να χτύπησε στο κεφάλι τον 40χρονο παρκαδόρο με αποτέλεσμα την πτώση του, στο έδαφος. 

Ο δράστης τράπηκε σε φυγή ενώ το θύμα μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας όπου κατέληξε 12 ημέρες μετά.

Ο κατηγορούμενος υποστηρίζει ότι μόλις πάρκαρε την μηχανή του το θύμα τον πλησίασε και του μίλησε άσχημα, ζητώντας του να πάρει τη μηχανή του από εκεί που την είχε παρκάρει. Όταν δεν το έκανε αυτό ο δράστης, το θύμα άρχισε να τον χτυπάει και τότε αυτός του έριξε μία γροθιά στο πρόσωπο και το θύμα σωριάστηκε στο έδαφος. Υποστηρίζει ότι ο 40χρονος δεν τον συμπαθούσε εξ αιτίας μίας γυναίκας.

Η οικογένεια του θύματος  ισχυρίζεται ότι ο  δράστης πήγε στο μαγαζί, το συγκεκριμένο βράδυ, με μοναδικό σκοπό να σκοτώσει τον 40χρονο.

Το θύμα είχε πολλαπλά χτυπήματα  στο κρανίο και  κατέληξε από βαριές κρανιογκεφαλικές κακώσεις.

Το 2015 το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης τον έκρινε ένοχο για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και του επέβαλε ποινή ισόβια κάθειρξης.

Ο δικηγόρος του κατηγορούμενου, Απόστολος Λύτρας, λίγες ώρες πριν τη δίκη δήλωσε στο star.gr:

«O νεαρός άντρας δηλώνει ότι σε καμία περίπτωση δεν είχε πρόθεση να  σκοτώσει τον  40χρονο. Ο ίδιος αμυνόμενος του κατάφερε ένα και μοναδικό πλήγμα με γυμνά χέρια το οποίο δεν ήταν ικανό να του προκαλέσει τον θάνατο».

Ρεπορτάζ: Τασούλα Παπανικολάου


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top