Η απάντηση των Γερμανίδων που «έφαγαν… πόρτα» στην Ακρόπολη

«Θα ήταν κατανοητό αν ήμασταν στη Σαουδική Αραβία»

Ο Γερμανίδες τουρίστριες που δεν μπήκαν στην Ακρόπολη

Για την… «πόρτα» που «έφαγαν» στην Ακρόπολη γιατί ήταν ντυμένες σαν αρχαίες Ελληνίδες μίλησαν οι Γερμανίδες τουρίστριες, χωρίς να κρύβουν την απογοήτευσή τους που δεν κατάφεραν τελικά να ανέβουν στον Ιερό Βράχο. 

«Αν ήταν στο Μαρόκο, στη Σαουδική Αραβία ή στο Ντουμπάι θα ήταν κατανοητό. Αν έμπαινα σε τζαμί στο Ιράν θα ήμουν προετοιμασμένη. Όμως είναι στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Δεν μπορεί να μας λένε ότι για την είσοδο στην Ακρόπολη υπάρχει ενδυματολογικός κώδικας», είπε στα ΝΕΑ η μία από τις τέσσερις τουρίστριες.

Ακρόπολη: Τουρίστριες «έφαγαν πόρτα» επειδή φορούσαν αρχαιοελληνικά ρούχα!

Όπως είπαν, η συμπεριφορά της υπαλλήλου στην είσοδο της Ακρόπολης ήταν απαράδεκτη. Τους είπε ότι ήταν «πολύ γυμνές» και δεν μπορούσαν να μπουν στον αρχαιολογικό χώρο. 

Την ίδια ώρα όμως, σύμφωνα με τις Γερμανίδες τουρίστριες, μπήκαν στον χώρο επισκέπτες με πολύ λιγότερα ρούχα, φορώντας σορτσάκια και κοντά μπλουζάκια. 

«Θέλαμε να δείξουμε πόσο όμορφη είναι η ιστορία της χώρας σας και να εκφράσουμε το σεβασμό μας. Δεν είχαμε πρόθεση να κάνουμε κάτι κακό, απλώς διασκεδάζαμε. Καμία από εμάς δεν ήταν αγενής ή πιωμένη, το οποίο θα καταλάβαινα ως αιτία άρνησης της εισόδου», δήλωσε μία ακόμα τουρίστρια. 

Μάλιστα όπως καταγγέλλουν, όχι μόνο δεν κατάφεραν να μπουν στην Ακρόπολη, αλλά οι υπεύθυνοι αρνήθηκαν να τους επιστρέψουν τα χρήματα για τα εισιτήρια που είχαν κλείσει online.

«Νομίζω ότι αυτή η συμπεριφορά αυτή ήταν ρατσιστική. Δεν μπορώ να βρω άλλη αιτία. Στο χώρο υπήρχαν πολλές πινακίδες: Μην τρώτε παγωτό, μην φέρνετε σκυλιά κλπ. Πουθενά δεν υπήρχε σήμανση για το ντύσιμο. Γι' αυτό το ταξίδι ξοδέψαμε 2.500 ευρώ και μόνο για την επίσκεψη στην Ακρόπολη 200 ευρώ. Είχαμε κανονίσει το φωτογράφο, είχαμε φτιάξει τα ρούχα, το περιμέναμε τόσο καιρό. Και όμως δεν μας ζήτησαν μια συγγνώμη. Ήταν κρίμα την πρώτη μου φορά στην Αθήνα , σε ένα κατά τα άλλα όμορφο ταξίδι, να έχω αυτή την εμπειρία», είπε η κυρία Κένιγνκ.

Από την άλλη πλευρά, οι υπάλληλοι της Ακρόπολης δίνουν μια άλλη διάσταση στο περιστατικό. Υποστηρίζουν ότι δεν επετράπη η είσοδος στις τέσσερις Γερμανίδες, όχι για το ντύσιμό τους, αλλά γιατί είχαν μαζί τους επαγγελματία φωτογράφο, χωρίς να έχουν πάρει σχετική άδεια για να κάνουν φωτογράφηση στον αρχαιολογικό χώρο. 

Κύκλοι του υπουργείου Πολιτισμού τόνισαν ότι οι επαγγελματικές φωτογραφίσεις στο χώρο πρέπει να εγκρίνονται από την Εφορία Αρχαιοτήτων και το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top