Συγκινεί ο άνδρας που ζυγίζει 360 κιλά: «Καλύτερα να έμενα στη φυλακή»

Κραυγή αγωνίας για τον Σερίφ Σιαχίν που μένει στην Κομοτηνή

Τον δικό του Γολγοθά ανεβαίνει ένας Έλληνας μουσουλμάνος που ζει στην Κομοτηνή. 

Ο λόγος για τον Σερίφ Σιαχίν, ο οποίος ζυγίζει περίπου 360 κιλά και είναι καθηλωμένος στο κρεβάτι. Υποφέρει από νοσογόνο παχυσαρκία, έχει βαριά καρδιοαναπνευστική ανεπάρκεια και είναι υπό 24ωρη μηχανική υποστήριξη. 

Η μετακίνησή του είναι αδύνατη. Περίμενε 2,5 χρόνια έναν κρατικό γιατρό να τον επισκεφτεί στο σπίτι. Οι λόγοι της κρατικής αμέλειας διαδικαστικοί, όπως καταγγέλει ο ίδιος. Να ειδοποιήσει η μία υπηρεσία την άλλη, να υπογραφούν τα απαραίτητα έγγραφα και άλλες πολλές... δικαιολογίες με τις οποίες έρχονται αντιμέτωποι πολλοί ασφαλισμένοι στη χώρα μας. Η πολυπόθητη ιατρική επίσκεψη στο σπίτι του Σερίφ έγινε μόλις χθες. 

Δε ζητάει πολλά. Μόνο τα αυτονόητα.Ιατρική παρακολούθηση, ένα αερόστρωμα και ένα κρεβάτι, τα οποία είναι ειδικά για υπέρβαρους ασθενείς που υποφέρουν από κατακλίσεις. 

Είχε 2,5 χρόνια να πατήσει κρατικός ιατρός στο σπίτι του ενώ είναι αδύνατη η μετακίνησή του!

Η καθημερινότητα για τον 56χρονο είναι πολύ δύσκολη. Το στρώμα του έχει πλέον τρυπήσει. Τα ελατήρια στο αυτοσχέδιο κρεβάτι του τραυματίζουν το σώμα του. Έχει εμφανίσει πληγές ενώ δυσκολεύεται να αναπνεύσει, γεγονός που τον αναγκάζει σε πλήρη ακινητοποίηση από το ένα του μόνο πλευρό.

Ο δημιουργός της Διαδικτυακής ομάδας «Συνήγορος των ΑμεΑ», Ανδρέας Μπαρδάκης, ο οποίος ασχολείται με την υπόθεση του Σερίφ, αναφέρει στο star.gr ότι κυβέρνηση, φορείς και πολιτικοί κωφεύουν στις επιστολές, ενώ απευθύνει έκκληση σε οποιονδήποτε μπορεί να βοηθήσει αυτόν τον άνθρωπο. 

Ο Σερίφ Σιαχίν έχει βαριά καρδιοαναπνευστική ανεπάρκεια και είναι υπό 24ωρη μηχανική υποστήριξη

«Δεν έχω καμία βοήθεια»

Ο 56χρονος Σερίφ Σιαχίν μίλησε στο star.gr για το πρόβλημα της υγείας του και την ταλαιπωρία που βιώνει όλα αυτά τα χρόνια τόσο ο ίδιος όσο και η οικογένειά του. Τα λόγια του συγκινούν. 

 «Πάνω από 2,5 χρόνια είμαι καθηλωμένος σε ένα κρεβάτι. Μου είχαν πει ότι θα έχω βοήθεια στο σπίτι από γιατρούς. Δεν έχω καμία βοήθεια. Έχω να κάνω εξέταση αίματος τρία χρόνια!  Δε θέλω πολλά πράγματα! Από το υπουργείο Υγείας ζητάω, αν μπορούν βέβαια, να μου δώσουν ένα στρώμα και να με επισκεφθεί ένας γιατρός στο σπίτι. Δε ζητάω να με μεταφέρουν με γερανό στο νοσοκομείο.  Θέλω απλά για όσο ζω, για πέντε μήνες, για έναν χρόνο, να έχω απλά μια φροντίδα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σιαχίν ενώ δεν έκρυψε ότι είναι ψυχολογικά ράκος. 

«Είμαι πολύ στεναχωρημένος με αυτή την κατάσταση. Πρέπει να με δει ψυχολόγος. Καλύτερα να έμενα στη φυλακή. Και η γυναίκα μου είναι πολύ χάλια. Έχει χάσει τα δόντια της από τη στεναχώρια της. Με βλέπει και κλαίει. Κλαίω και εγώ!». 

O Σερίφ Σιαχίν σε νεότερη ηλικία

Στήριγμά του η σύζυγός του, η οποία βρίσκεται 24 ώρες το 24ωρο μαζί του. Μαζί της έχει αποκτήσει πέντε παιδιά, τα οποία είναι όλα άνεργα. Η οικογένειά του ζει με τα 720 ευρώ που παίρνει από την αναπηρική σύνταξη. Η μόνη του ελπίδα το... κράτος, το οποίο, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, είναι άφαντο! 

Ρεπορτάζ: Στέλλα Αθανασάκη

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top