Προσοχή: Απάτη με emails που στέλνει δήθεν το αρχηγείο της αστυνομίας

Μην τα ανοίξετε για κανένα λόγο

email

Συναγερμός έχει σημάνει στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εξαιτίας μιας διαδικτυακής απάτης με emails που έχουν ως αποστολέα το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Το κακόβουλο email ενημερώνει τους παραλήπτες του ότι υπάρχει πρόβλημα στον λογαριασμό του e-banking τους και φαίνεται ως αποστολές η ελληνική αστυνομία. 

Σύμφωνα με τις καταγγελίες που έγιναν στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, άγνωστοι έστειλαν emails από τη διεύθυνση police@department.gr, όπου ενημερώνουν τον παραλήπτη για υποτιθέμενη παραβίαση των υπηρεσιών ηλεκτρονικής τραπεζικής. 

Σε ανακοίνωσή της η αστυνομία αμαφέρει ότι, το email αυτό είναι μεταφρασμένο σε κακής ποιότητας ελληνικά, ενώ η ταχυδρομική διεύθυνση και το τηλέφωνο επικοινωνίας αντιστοιχούν σε αστυνομική υπηρεσία, όμως ο αριθμός fax ανήκει σε ιδιωτική εταιρεία. 

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώνει τους πολίτες:

  • να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην περίπτωση που διαπιστώσουν την ύπαρξη τέτοιου είδους αναρτήσεων στα κοινωνικά δίκτυα ή λάβουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, για την αποφυγή πιθανής οικονομικής εξαπάτησης τους
  • να μην ανταποκρίνονται σε τέτοιου είδους αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα και να μην απαντάνε σε ηλεκτρονικά μηνύματα μέσω των οποίων ζητούνται προσωπικά δεδομένα ή οικονομικής φύσεως στοιχεία.
     
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top