Για άλλα δύο χρόνια επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς η Ελένη Τουλουπάκη

Ανανεώθηκε η θητεία της από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο

Κατά πλειοψηφία 8-3 ανανεώθηκε η θητεία της επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη. Για ακόμα δύο χρόνια η εισαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη θα παραμείνει στη θέση της, καθώς το 11μελές Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου αποφάσισε κατά πλειοψηφία την ανανέωση της θητείας της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οκτώ μέλη του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου ψήφισαν υπέρ της ανανέωσης της θητείας της και τρεις κατά. Από τους οχτώ, οι έξι ψήφισαν υπέρ της ανανέωσης της θητείας για την προσεχή διετία, όπως προβλέπει ο νόμος, και μόνον δύο μέλη είχαν την άποψη να παραμείνει μόνον για ένα χρόνο, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι έρευνες για σημαντικές υποθέσεις που είναι εκκρεμείς.

Υπέρ της ανανέωσης της θητείας της ψήφισε και η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, και ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασίλειος Πέππας, καθώς και άλλοι ανώτατοι δικαστικοί, ενώ υπήρξαν και μειοψηφίες με το σκεπτικό ότι δεν αξιολογήθηκαν εμπειρότεροι και αρχαιότεροι που προτάθηκαν προς κρίση.

Η Ελένη Τουλουπάκη κρίθηκε απο τους έξι ικανή να συνεχίσει  να είναι επικεφαλής στη νευραλγική θέση της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς ενώ αξιολόγησαν ως θετικό το έργο της στη πρώτη διετή θητεία της.

Η ακρόασή της ενώπιον του Συμβουλίου αξιολογήθηκε θετικά, ενώ στην τελική τους κρίση έπαιξε ρόλο η τελευταία, πολύ καλή έκθεση από τον επόπτη αρεοπαγίτη, στην οποια αναφέρεται ότι η εισαγγελεας: 

«Ανταποκρίνεται με επιτυχία στις απαιτήσεις των καθηκόντων της, ειδικότερα σε χειρισμούς σοβαρών υποθέσεων. Εργάζεται με ζήλο για τη βέλτιστη απόδοση των συνεργατών της».

Οι δύο αρεοπαγίτες που πρότειναν ανανέωση θητείας μόνο για έναν χρόνο, έλαβαν υποψιν τους την έρευνα για τη Novartis. Έκριναν ότι η κα Τουλουπάκη πρέπει να παραμείνει σε αυτή τη θέση για να την ολοκληρώσει. «Τυχόν αλλαγή στο τιμόνι  της Εισαγγελίας» -είπαν- «θα οδηγούσε σε μεγάλη καθυστέρηση λόγω του τεράστιου όγκου της δικογραφίας για την οποία θα έπρεπε να ενημερωθεί ο νέος εισαγγελέας».

Η κα Τουλουπάκη απάντησε σε σχετικό ερώτημα πως πιστεύει ότι σε έξι μήνες θα έχει ολοκληρώσει την προκαταρκτική εξέταση.

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο του Star εδώ
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top