Πάνω από 1.000 ντελιβεράδες στο Σύνταγμα - Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί;

"Μην παραγγείλεις απ' έξω, φτιάξε μια μακαρονάδα"

Μοτοπορεία προς το υπουργείο Εργασίας και τη Βουλή πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στον κλάδο των διανομών, ντελιβεράδες και κούριερ, οι οποίοι πραγματοποιούν σήμερα 24ωρη πανελλαδική απεργία. 

Η κυκλοφορία των οχημάτων στη διαδρομή Αλεξάνδρας - Πατησίων - Αιόλου - Σταδίου - Σύνταγμα - Βασιλίσσης Σοφίας διακόπτεται τμηματικά από την Τροχαία.

Σύμφωνα με την ενημέρωση των απεργών, η μοτοπορεία θα συνεχιστεί σε γειτονιές της Αθήνας (Παγκράτι, Πανόρμου, Εξάρχεια).

Μόλις έφτασαν στο Σύνταγμα οι περίπου 1.000 δικυκλιστές σταμάτησαν μπροστά στη Βουλή, φώναξαν συνθήματα και ξεδίπλωσαν ένα μεγάλο πανό γράφει: «Όχι άλλο αίμα εργατών για τα κέρδη των αφεντικών».

Στο περιστύλιο της Βουλής βρίσκονται παραταγμένες ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ ενώ την μοτοπορεία ακολουθούν μηχανές της ομάδας ΔΕΛΤΑ, περιπολικά καθώς και μια κλούβα της ΕΛ.ΑΣ

Σύμφωνα με τη Συνέλευση Βάσης Οδηγών Δικύκλου (ΣΒΕΟΔ) και την Επιτροπή Αγώνα Διανομέων Θεσσαλονίκης, που τους τελευταίους μήνες βρίσκονται σε αυξημένη κινητοποίηση, τα βασικά αιτήματα του κλάδου είναι τα εξής:

  • Εταιρικά μηχανάκια
  • Μέσα ατομικής προστασίας
  • Ένσημα βαρέα και ανθυγιεινά
  • Ενιαία ειδικότητα με τον τίτλο «Οδηγός δικύκλου-Μεταφορέας» και Συλλογική σύμβαση εργασίας.

Τέλος για σήμερα οι ντελιβεράδες προτείνουν σε όλους να μην παραγγείλουν σήμερα απ’ έξω, αλλά να φτιάξουν μια ωραία μακαρονάδα. 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top