Πληρώνεται ακόμα ο πρώην διοικητής νοσοκομείου Νίκαιας με τα πλαστά πτυχία

Τι καταγγέλει η ΠΟΕΔΗΝ

Ακόμα πληρώνεται ο πρώην διοικητής του νοσοκομείου Νίκαιας, παρότι είχε χάσει τη θέση του λόγω πλαστών πτυχίων. Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ εργάζεται στο Θριάσιο, παίρνοντας κανονικά τον μισθό του. 

Ο πρώην διοικητής του νοσοκομείου Νίκαιας είχε παραιτηθεί τον Δεκέμβριο,  όταν είχαν αποκαλυφθεί οι πλαστοί τίτλοι σπουδών. Είναι Απρίλιος και εξακολουθεί να πληρώνεται από το Θριάσιο. Το αρμόδιο πειθαρχικό όργανο ακόμα δεν έχει συνεδριάσει ώστε να αποφασίσει για την τύχη του.

«Επανεγγράφη μετά την παραίτησή του στα μητρώα των υπαλλήλων και δεν εργάζεται βέβαια, φέρει αναρρωτικές αδεείς και συνεχίζει να πληρώνεται από το ελληνικό δημόσιο» λέει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

«Ασκώ νόμιμο δικαίωμά μου. Κάνω ό,τι προβλέπει ο νόμος. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε στο δικαστήριο» λέει ο πρώην διοικητής του νοσοκομείου Νίκαιας.

Από την παραίτησή του και μετά ξεκίνησε ένα γαϊτανάκι ευθυνών που επιτρέπει στον πρώην διοικητή να μένει στο απυρόβλητο, εκμεταλλευόμενος τα παραθυράκια του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα.

Ο πρώην διοικητής σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ είχε φροντίσει να φουσκώσει το βιογραφικό του με επιπλέον πλάστες ακαδημαϊκές  περγαμηνές. Έτσι πέτυχε εκτός από την προαγωγή του και την αύξηση του μηνιαίου μισθού του.

Μετά την έκπτωσή του, επιστρέφει στην οργανική του θέση, όπως ορίζει ο νόμος. Το θέμα χειρίζεται ο διοικητής του Θριασίου νοσοκομείου. Ήδη από το Δεκέμβριο, έχει ξεκινήσει πειθαρχική διαδικασία για το θέμα.

Με λίγα λόγια αν δουλεύεις στο δημόσιο σαν καθαρίστρια με πλαστό απολυτήριο δημοτικού  κινδυνεύεις με φυλάκιση. Αν είσαι διοικητής ενός μεγάλου νοσοκομείου και έχεις 4 πλαστά πτυχία, εξακολουθείς να πληρώνεσαι. Παράλογο;  Απλά ελληνικό.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top