Ειρήνη Μελισσαροπούλου: «Πάγωσα! Έτρεχε ο ιδρώτας, ήμουν χάλια»

Ο εφιάλτης στις φυλακές του Χονγκ Κονγκ και η λυτρωτική αθώωση

Δείτε στο video τι είχε δηλώσει στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», ο δικηγόρος Σάκης Κεχαγιόγλου, λίγο μετά την αθώωση της Ειρήνης 

Για την ημέρα που συνελήφθη στις φυλακές, για το πώς την παγίδευσαν, για τον εφιάλτη που έζησε αλλά και για την «καινούργια» της ζωή στη Μυτιλήνη, μιλά η Ειρήνη Μελισσαροπούλου στην εκπομπή «Αυτοψία».

Ανακουφισμένη, ευτυχισμένη και έτοιμη να ξεκινήσει από την αρχή, περιέγραψε πώς την «παγίδευσε» ο φίλος της, με αποτέλεσμα να τη συλλάβουν στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ με 2,6 κιλά κοκαϊνης.

Όπως περιέγραψε στον Αντώνη Σρόιτερ, όλα ξεκίνησαν όταν ο «φίλος» της από τη Ρουμανία της έφερε έναν ορειβατικό σάκο για να βάλει τα ρούχα της: «Ο Πέτρος μου είπε : “Ορίστε η τσάντα είναι εδώ”. Εγώ όμως δεν την πήρα την τσάντα να τη σηκώσω. Ο Πέτρος την έβαλε πάνω στο κρεβάτι και εμένα το μυαλό μου δεν πήγε δηλαδή στο τρομερό γιατί ήταν αδερφικός μου φίλος. Εγώ βέβαια την είχα τσεκάρει, άνοιξα τα φερμουάρ, είδα ότι ήταν καινούργια. Ήταν ορειβατικός σάκκος κι εγώ δεν είχα χρησιμοποιήσει ξανά τέτοιο σάκκο γιατί δεν είχα κάνει ορειβασία άρα δεν ήξερα το βάρος του». 

Οι πρώτες δηλώσεις του μοντέλου με την κοκαΐνη - Επέστρεψε στην Ελλάδα

Οι πρώτες φωτογραφίες της Ειρήνης μετά την αθώωση στο Χονγκ Κονγκ

Μοντέλο με κοκαΐνη: Τι υποστήριξε στην απολογία της η Ειρήνη

Η Ειρήνη Μελισσαροπούλου με τον Σάκη Κεχαγιόγλου στις 20 Μαρτίου, ημέρα της άφιξής της στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» μετά την αθώωση στο δικαστήριο του Χονγκ Κονγκ. Φωτογραφία: ΙnTime

Η επεισοδιακή σύλληψη στο αεροδρόμιο

«Είχα πάθει σοκ... έκλαιγα... . Δεν υπήρχε ούτε μεταφραστής εκεί πέρα ούτε κάποιος να μου εξηγήσει τι γινότανε και για ποιο λόγο βρισκόταν τα ναρκωτικά στην τσάντα» περιγράφει η Ειρήνη Μελισσαροπούλου.

Στο ίδιο κελί με βαρυποινίτισσες και εγκληματίες

Όπως περιέγραψε στην εκπομπή, τους 17 μήνες που παρέμεινε κλεισμένη στις φυλακές του Χονγκ Κονγκ, υπέστη καψόνια από βαρυποινίτισσες και εγκληματίες.

«Είχα δει τα πάντα. ..Να έρχονται στη μούρη μου μπροστά και να μου λένε: “τι θέλεις; πες μου τι θέλεις; θέλεις να σε χτυπήσω;” Και με βρίζανε»

Η στιγμή της αθώωσης

Πάγωσα! Έτρεχε ο ιδρώτας, ήμουνα χάλια! Μόλις ακούστηκε το “not guilty” καταρρέει η μαμά μου , καταρρέει ο μπαμπάς, καταρρέει ο κύριος Κεχαγιόγλου, μέσα στη χαρά ήτανε ! 

Η αθώωση της Ειρήνης Μελισσαροπούλου είχε αποτελέσει έκπληξη ακόμα και για τον ίδιο της τον δικηγόρο, Σάκη Κεχαγιόγλου, ο οποίος είχε αναλάβει αφιλοκερδώς την υπόθεση, πιστεύοντας εξαρχής στην αθωότητα της 21χρονης.

Σε περίπτωση που καταδικαζόταν στο δικαστήριο του Χονγκ Κονγκ, ήταν αντιμέτωπη με ποινή κάθειρξης 27 ετών.

Καίριο ρόλο στην απόφαση των επτά ενόρκων και της έδρας διαδραμάτισε το γεγονός ότι στο δέμα που περιείχε τα 2,6 κιλά κοκαΐνης δε βρέθηκαν αποτυπώματα ή γενετικό υλικό, το λευκό της ποινικό μητρώο, το νεαρό της ηλικίας της αλλά και το γεγονός ότι δεν κουβαλούσε μαζί της πολλά λεφτά και κινητά όπως συνήθως συμβαίνει με τα βαποράκια.

Το όνειρο που είδε δύο μέρες πριν την ετυμηγορία των ενόρκων

Όπως είχε αποκαλύψει ο Σάκης Κεχαγιόγλου στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», αυτή είναι η πρώτη φορά που υπάρχει αθωωτική απόφαση σε δικαστήριο του Χονγκ Κονγκ για τέτοια ποσότητα κοκαϊνης.  Μάλιστα, είχε μεταφέρει και τα πρώτα λόγια της Ειρήνης:

«Μου είπε τη στιγμή που πήγαινα να την αποφυλακίσω από τα κρατητήρια των δικαστηρίων. "Προχθές το βράδυ είδα στον ύπνο μου τον Αρχάγγελο Μιχαήλ τον Ταξιάρχη"».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top